Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα η αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς

Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η πυρκαγιά που προκάλεσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων οφείλεται πιθανότατα σε βραχυκύκλωμα. Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Associated Press ότι οι ερευνητές θεωρούν πως ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα αποτελεί την πιθανότερη αιτία για την πυρκαγιά.
Ο θόλος του ναού έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και ένα μέρος του έχει καταρρεύσει ενώ το βέλος του καθεδρικού ύψους 93 μέτρων που προστέθηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ – Λε – Ντίκ το 1859, καταστράφηκε.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης, συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ασφαλείας.

Θα «μιλήσει» η κάμερα συνεχόμενης λήψης
Σύμφωνα με το Reuters, στο Ναό της Notre Dame είχε τοποθετηθεί μόλις λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά μία κάμερα συνεχόμενης λήψης (time-lapse), η οποία αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της καταστροφής.

Η εταιρεία Europe Echafaudage ήταν μία από τις πέντε που είχαν αναλάβει την αποκατάσταση του κωδωναστασίου της Notre Dame, ύψους 90 μέτρων, το οποίο και τελικά κατέρρευσε στη διάρκεια της φωτιάς, πέφτοντας στη θολωτή οροφή του καθεδρικού.

Το υλικό από την κάμερα, η οποία είχε τοποθετηθεί στο βόρειο καμπαναριό και πλέον βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών, δείχνει τον πρώτο καπνό να βγαίνει από τη βάση του καμπαναριού, όπως δήλωσε ο Μαρκ Εσκενάζι, αντιπρόσωπος της Europe Echafaudage, μιλώντας στο Reuters.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το