Τοπικά

Παν. Κουτσάφτης: Πλήρης συμμετοχή και ισότητα ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους, είναι εστιασμένη η πολιτική του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αναφέρει σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης.
“Αποτελεί βασική αξία της πολιτικής μας η πλήρης συμμετοχή και ισότητα, το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στην καθημερινότητα και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μας, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων δημοτών, να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ιδιαίτερο κομμάτι του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία αποτελούν οι μαθητές με αναπηρία και ήδη έχουμε αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία σε μία προσπάθεια κατά της περιθωριοποίησης και υπέρ της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών με αναπηρία σε ποιοτική, χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση, χωρίς ανισότητες και διαχωρισμούς.
Καταθέσαμε – και αναφέρομαι ενδεικτικά – πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2 και πετύχαμε την δημόσια χρηματοδότηση του έργου “Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες.”
Πρόκειται για δράσεις προκατασκευής και τοποθέτησης ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ καθώς και κατασκευής χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στο 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς, στο Νηπιαγωγείο Μουρεσίου, στα Δημοτικά σχολεία Πουρίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης , Ανηλίου, Τσαγκαράδας, στα Γυμνάσια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας και στα Λύκεια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας.
Επιδιώκοντας την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, καλούμε όλους τους δημότες να συμπαραταχθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
Είμαστε εδώ, όλοι μαζί αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των ατόμων με αναπηρία, στις περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες στη ζωή.
Κανένας στο περιθώριο,” καταλήγει ο κ.  Κουτσάφτης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το