Τοπικά

ΠΑΜΕ: “Amber Alert” για την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους μαχόμενους υγειονομικούς που συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις για την υγεία που έγιναν στην Μαγνησία, αλλά και σε όλη τη χώρα, στις δομές υγείας. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της,  καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου για την απουσία της από τις κινητοποιήσεις.  “Ούτε μία ανακοίνωση, έτσι για τα μάτια, δεν έβγαλαν” αναφέρει χαρακτηριστικά και  σημειώνει ότι “το μόνο που τους αξίζει είναι να τους γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι”.

Η ανακοίνωση της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ:

“Πλάι στους μάχιμους υγειονομικούς και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, βρέθηκαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων και φορέων της περιοχής, στηρίζοντας αγωνιστικά τα αιτήματα για την υγεία. Μάλιστα 3 από αυτούς βαφτίστηκαν «παράνομοι» από την κυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας.
Θλιβεροί και απόντες από αγώνες και διεκδικήσεις, για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΕΚΒ! Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν συμμετείχαν σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, που στήριξαν δεκάδες σωματεία της Μαγνησίας, αλλά ούτε μια ανακοίνωση έτσι για τα μάτια δεν έβγαλαν. Μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλεί η χτεσινή ταύτισή τους με την κυβέρνηση (για άλλη μια φορά).
Ποιο είναι τελικά το …αποτύπωμά τους;

Στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τις πλάτες των ΜΑΤ, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη, βγήκαν πλειοψηφία αφού ψήφισαν μέχρι και εργοδότες, νόθοι και φαντάσματα (στη συγκεκριμένη Διοίκηση εκλέχτηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΒ, προφανώς ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που κάνει).
Στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας, αλφαδιάζονται πίσω από την εργοδοσία (καύση σκουπιδιών, Χαλυβουργία, κλαδικές συμβάσεις,, κτλ. κτλ.)
Χτες, για τα ζητήματα της υγείας, ούτε μιλιά, ούτε ακρόαση. Και μάλιστα, για τις σοβαρές καταγγελίες στους χώρους δουλειάς, με τα λεωφορεία που στοιβάζονται οι εργάτες σα σαρδέλες, με τις άδειες που δεν δίνονται, με τις διαθεσιμότητες, τις αναστολές συμβάσεων, και για πολλά άλλα, τι λένε; «Όλα μέλι γάλα, μόνο κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν»(!)
Τι να πούμε; Το μόνο που τους αξίζει είναι να τους γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι. Να αλλάξουν τις πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα και να στείλουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στη γωνία.
Μένουμε δυνατοί. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι μάσκες είναι για αυτοπροστασία. Κάποιοι, όμως, τις φοράνε για να κρύβονται κι όλας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το