Τοπικά

ΠΑΜΕ: Να καταβληθεί στην ώρα του το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ

Να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στην ώρα του για τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ζητά η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για παρακρατημένα χρήματα τους. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πρόθεση της εργοδοσίας του εργοστασίου να καταβάλλει το δώρο Πάσχα στο τέλος Ιουνίου και ζητά από τους εργαζόμενους να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Η ανακοίνωση της Γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ:

«Μετά τα πρόσφατα εκατέρωθεν πανηγύρια μεταξύ εργοδοσίας ΑΓΕΤ-σωματείου εργαζομένων-ΕΚΒ για την «μεγάλη» και γενναιόδωρη αύξηση 1% που έδωσε η βιομηχανία ΑΓΕΤ στους εργαζόμενους -την στιγμή που οι περικοπές τους το προηγούμενο διάστημα, σε μισθούς και επιδόματα, έφταναν το 20%- ήρθε το κερασάκι στην τούρτα.
Με ανακοίνωση της η εργοδοσία της «καλής και φιλεύσπλαχνης» ΑΓΕΤ που κάνει δωρεές, γνωστοποιεί ότι το δώρο Πάσχα των εργαζομένων θα καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου όπως ορίζει η Π.Ν.Π. και βλέπουμε, γιατί μπορεί να υπάρξει κατ’ εντολή του Σ.Ε.Β. και άλλη Π.Ν.Π…

Καταγγέλλουμε αυτήν την ενέργεια της εργοδοσίας την στιγμή μάλιστα που με δικά της στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων σε πωλήσεις.
Τονίζουμε και επισημαίνουμε ότι το δώρο Πάσχα είναι παρακρατημένα χρήματα από τους εργαζόμενους και απαιτούμε να καταβληθεί στην ώρα του. Η απόφαση αυτή της εργοδοσίας όχι μόνο αψυχολόγητη δεν είναι όπως παραπλανητικά και σκόπιμα αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ΑΓΕΤ αλλά είναι ξεκάθαρα ταξική απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί άλλη μια απόδειξη της ανειρήνευτης αντίθεσης κεφαλαίου και εργασίας.

Αποβλέπει στην αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Όπως ταξική είναι και η ενέργεια της που μπροστά στα κέρδη της και τη μείωση του κόστους παραγωγής δεν υπολογίζει την υγεία των εργαζομένων και του λαού του Βόλου καίγοντας τα καρκινογόνα καύσιμα RDF και πετ κοκ.
Το Π.Α.ΜΕ., τα ταξικά σωματεία καλούμε κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα για να αποκρούσουμε την νέα επίθεση στα μισθολογικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα μας που ήδη έχει αρχίσει με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό. Να διεκδικήσουν αγωνιστικά την καταβολή του δώρου Πάσχα. Θα είμαστε στο πλευρό τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το