Τοπικά

ΠΑΜΕ: Μετά τους πλειστηριασμούς, επόμενος σταθμός η αγωνιστική “υποδοχή” του Υπουργού Υγείας στον Βόλο

Ανακοίνωση μετά το σημερινό “μπλόκο” στους πλειστηριασμούς από τους συγκεντρωμένους πολίτες εξέδωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου, την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:

“Με την δυναμική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και στην συγκέντρωση εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας στον χώρο των Δικαστηρίων του Βόλου ματαιώθηκαν πέντε πλειστηριασμοί, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Ειρηνοδικείο το απόγευμα τη Τετάρτης.
Αυτή την φορά η παρουσία τη αστυνομίας ήταν ενεργή και υπήρχε απαγόρευση εσόδου στο κτίριο των Δικαστηρίων, όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο. Όμως ο προαύλειος χώρος των Δικαστηρίων είχε καταληφθεί από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Γύρω στις 3.45 έφθασε στη Δικαστήρια η συμβολαιογράφος όμως αποχώρησε αμέσως, χωρίς να εισέλθει στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ διένειμαν ανακοίνωση όπου μεταξύ των άλλων τονίζονται τα εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε για το κλείσιμο της 3ης “αξιολόγησης” βάζει παραπέρα στο στόχαστρό της τη λαϊκή κατοικία.
Σύντομα, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στη ζωή με τις επιπτώσεις της έντασης της εκμετάλλευσης και του ανοίγματος νέων κερδοφόρων πεδίων για τα μονοπώλια. Το σπίτι τους και το σπίτι του συναδέλφου, του γείτονα, κινδυνεύει τώρα ακόμα περισσότερο από τις κατασχέσεις του κράτους και των τραπεζών. Η δαμόκλειος σπάθη του αντιαπεργιακού νόμου επικρέμαται πάνω από τα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί που η εκμετάλλευση, οι απειλές και η τρομοκρατία επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο, κάνουν πιο επιτακτική την οργάνωση της πάλης.

Γι’ αυτό χρειάζεται σχέδιο και προπάντων δράση για την οργάνωση του αγώνα από εδώ και πέρα, χωρίς καθυστέρηση και αναμονές. Η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς, είναι ορισμένα από τα μέτωπα αιχμής. Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος προσφέρουν πλούσια πείρα, που πρέπει να συζητηθεί και να αξιοποιηθεί στην αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της, τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουμε συνέχεια κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, όπου μεταξύ των άλλων αιτημάτων του ταξικού κινήματος να διεκδικήσουμε :
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση.
Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων η παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Βόλου στις 12 το μεσημέρι για να ¨υποδεχθούμε΅ αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας, ο οποίος σε εκδήλωση φιέστα θα εγκαινιάσει τον Μαγνητικό τομογράφο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το