Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία της περιοχής επισκέφθηκαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου τους απεργούς του ΟΤΕ στον Βόλο, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου.
Όπως έγινε γνωστό απ΄το ΠΑΜΕ Γραμματεία Μαγνησίας, «οι συνδικαλιστές χαιρέτησαν την μεγάλη απεργιακή μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι και καταδίκασαν τις άθλιες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, από την εργοδοσία του ΟΤΕ -που έφτασε στο σημείο να μηνύει και να απαιτεί την σύλληψη εργαζομένων και συνδικαλιστών απεργών.
Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρακτικές, άλλο τόσο μάταιες θα αποδειχτούν κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του ομίλου, που χρειάζεται με μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.
Η αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τόνισαν την μεγάλη σημασία της συμπαράστασης όλων των εργαζομένων σ’ αυτή την μάχη και ότι η νίκη αυτού του δίκαιου αγώνα θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Επεσήμαναν ακόμα την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανταγωνιστηκότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων γιατί αυτά προυποθέτουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ένταση της εκμετάλευσης, τους άθλιους μισθούς και τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
Αντιπροσωπεία των σωματείων θα παραβρεθεί και σήμερα στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των συναδέλφων απεργών, στις 6 μ.μ. στο κτίριο της Ιωλκού. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις, υπογραφή τώρα συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το