Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να καταργηθεί η κυβερνητική τροπολογία για την “αξιολόγηση”

Nα καταργηθεί η τροπολογία Γεροβασίλη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ζητά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να εξαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό για τα κέρδη και τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:
«Το Μαύρο Μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ και των κομμάτων της, δυναμώνει την επίθεσή του απέναντι στους εργαζόμενους. Κυβέρνηση, ΣΕΒ και τραπεζίτες πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων προωθούν το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων. Ως προαπαιτούμενο για τη γ΄ αξιολόγηση θέτουν και την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο. Για την εφαρμογή της, ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ και ΝΔ, από κοινού, ψήφισαν την αντιδραστική τροπολογία Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με αυτήν τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, προϊστάμενοι, διευθυντές, κλπ. δε θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη αν πρώτα δεν αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιλαϊκά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016).
Κυβέρνηση, ΝΔ, Ε.Ε, οικοδομούν έναν δημόσιο τομέα, ένα κράτος πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και το λαϊκό κίνημα. Με τη σχετική τροπολογία εκβιάζονται προϊστάμενοι και διευθυντές να αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με κριτήριο τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.), τη συμπεριφορά των δημόσιων υπαλλήλων “εντός κι εκτός υπηρεσίας”, την πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, τη σύνδεση της “αξιολόγησης” με την περικοπή του μισθού και τις απολύσεις (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).
Μέσω της αυταρχικής τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η συγκυβέρνηση, παίρνοντας τον βούρδουλα της τιμωρίας των δημόσιων υπαλλήλων, επιχειρεί να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να εξαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό για τα κέρδη και τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Με την επίμαχη τροπολογία αποκαλύπτεται το παραμύθι περί «μη τιμωρητικού χαρακτήρα» της αξιολόγησης. Αποκαλύπτεται επίσης η αντεργατική συνδρομή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, κ.ά., που χρόνια τώρα έβαζαν πλάτη με τις θέσεις τους περί κατάλληλης «στοχοθεσίας» ή περί μιας «καλής αξιολόγησης». Αποδεικνύεται ότι η αξιολόγηση για τον έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων, για την ανεμπόδιστη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, μόνο αντιδραστική μπορεί να είναι.
Η καθολική συμμετοχή στον αγώνα, με όλες τις μορφές της μαζικής πάλης και με την “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης” είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ακύρωση στην πράξη της τροπολογίας Γεροβασίλη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το