Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και λογαριασμούς ΔΕΥΑΜΒ οι απεργοί της ΒΙΣ

ΒΙΣ

Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου να παγώσει τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στους απεργούς της ΒΙΣ για το διάστημα που βρίσκονται σε απεργία και να στηριχτούν με τρόφιμα και άλλα είδη οι οικογένειες τους απευθύνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους του Βόλου και της χώρας την στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που για άλλη μια φορά σε τριμερή συνάντηση για το σοβαρό ζήτημα των απολύσεων των 8 εργαζομένων στη ΒΙΣ και των 23 που επακολουθούν, στην ουσία στήριξε την μεγαλοεργοδοσία Φιλίππου. Τη στιγμή που οι εργάτες της ΒΙΣ δίνουν έναν τιτάνιο πολυήμερο απεργιακό αγώνα για να μη βρεθούν στο δρόμο 31 οικογένειες και από την άλλη ο Όμιλος Φιλίππου απολαμβάνει την πολυετή και πολύμορφη στήριξη του κράτους με τα αμύθητα κέρδη που του εξασφαλίζουν με τον ιδρώτα τους οι εργάτες, η στάση του Πόντιου Πιλάτου, είναι στάση υπέρ του θύτη, είναι στάση εγκληματική για τους εργάτες του εργοστασίου. Ακολουθεί κατά γράμμα τις προηγούμενες κυβερνήσεις που φούσκωσαν τα ταμεία Φιλίππου με χρήματα των εργαζομένων και μέσω επιδοτήσεων. Φανερώνει το πραγματικό – αντεργατικό πρόσωπό της, την ίδια περίοδο που στέλνει στο απόσπασμα όλη την εργατική τάξη για χάρη του κεφαλαίου, των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του. Εκεί υποκλίνεται και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Στην τωρινή φάση που μπήκε ο αγώνας είναι ανάγκη να απλώσει και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Είναι ευκαιρία τώρα να συντονιστεί ο αγώνας των συναδέλφων της ΒΙΣ με τα υπόλοιπα σωματεία του Ομίλου Φιλίππου που ήδη μέσω της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ελλάδας, του σωματείου Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ (και τα δύο ανήκουν στον Όμιλο Φιλίππου) έχουν εκφράσει ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη πίεση στον Φιλίππου.
Όλος ο εργαζόμενος λαός του Βόλου να στηρίξει τους συναδέλφους απεργούς της ΒΙΣ, να απλώσει ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης στέλνοντας μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία Φιλίππου.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και αφορά την επιβίωση 31 οικογενειών που πετιούνται στο δρόμο.
• Καλούμε τα σωματεία που είναι στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Βόλου να απαιτήσουν από τη Διοίκηση του ΕΚΒ να οργανώσει ταμείο αλληλεγγύης προς τους απεργούς συναδέλφους, να δώσει άμεση βοήθεια σε χρήματα και τρόφιμα, χωρίς να τσιγκουνευτεί από τα διάφορα προγράμματα της Ε.Ε. που διαχειρίζεται μέσω του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ή άλλα προγράμματα.
• Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου να παγώσει τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στους απεργούς της ΒΙΣ, για το διάστημα που είναι σε απεργία.
• Να εκφραστεί η αλληλεγγύη σε τρόφιμα και άλλα είδη στις οικογένειες των απεργών.
Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και τα σωματεία που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της ΒΙΣ, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του ΕΚΒ και συγκεκριμένων συνδικαλιστών που θέλουν να απομονώσουν τους εργάτες του εργοστασίου, καθιστώντας τους εύκολο θήραμα για τον Φιλίππου. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Καλούμε τους εργάτες της ΒΙΣ να τους απομονώσουν και να δεχτούν την αλληλεγγύη και στήριξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το