Τοπικά

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας: Ανυποχώρητος αγώνας για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Την ανάγκη να επικαιροποιηθούν οι πίνακες των αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με τους περυσινούς πίνακες. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει πως οι προσλήψεις θα γίνουν όπως έχει ανακοινωθεί και θα είναι μόνο όσοι «χρειάζονται».

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Με δεδομένο ότι οι πίνακες συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018 και δεν επικαιροποιήθηκαν έκτοτε, πολλοί εκπαιδευτικοί χάνουν όλη την προϋπηρεσία της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019, άλλοι που δεν είχαν κάνει πέρυσι αιτήσεις για πρόσληψη οδηγούνται στην ανεργία, ενώ αντίστοιχες συνέπειες αντιμετωπίζουν όσοι σε αυτό το διάστημα αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών.
Η πρόσφατη εξέλιξη με τους πίνακες αναπληρωτών έρχεται να συμπληρώσει το «χάος» που ζουν οι χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αυτές τις μέρες και πάλι δε γνωρίζουν ούτε πού ούτε πότε ούτε αν θα δουλέψουν, για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος.
Αναδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς -χωρίς τους οποίους ξεκινά σε λίγες ημέρες μία ακόμα σχολική χρονιά-, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Οι ανάγκες της ειδικής αγωγής, στην οποία αναμένονται οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί, είναι μεγάλες, χωρίς, ωστόσο, κανείς να έχει δηλώσει με σαφήνεια το πότε θα γίνουν και με τη χρονιά να ξεκινά και πάλι με αναπληρωτές και με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και υποδομές. Αναδεικνύεται, παράλληλα, η ανάγκη για καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με παιδαγωγικούς όρους, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας την αδιοριστία και επεκτείνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, είναι μεγάλες. Απευθύνουμε κάλεσμα να ανοίξει η συζήτηση στα σχολεία για τη διεκδίκηση των αναγκών της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των ηγεσιών των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που γυρίζουν, ουσιαστικά, την πλάτη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αφήνονται εκτός των πινάκων.

Απαιτούμε να επικαιροποιηθούν οι πίνακες των αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα
• για μονιμοποίηση των 33.000 αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια,
• για λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων,
• για τη στέγαση των αναπληρωτών και
• για την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το