Αθλητισμός

Παλικαρίσιος βαθμός για Ολυμπιακό – Ισοφάρισε σε 1-1 τα Τρίκαλα με γκολ του Γραικού στις καθυστερήσεις

Με γκολ του Θωμά Γραικού στο 93’ ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Τρίκαλα, στο ντέρμπι με τον ΑΟΤ, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν στο φινάλε της αναμέτρησης το τέρμα που είχε πετύχει στο 23’ ο  Πελάεθ με κεφαλιά.

Το βολιώτικο συγκρότημα άξιζε στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ, καθώς η εικόνα του ήταν σαφώς καλύτερη, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ομάδα των Τρικάλων ήταν ανώτερη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ορισμένες καλές επιθετικές στιγμές στην επανάληψη, πριν το γκολ που σημείωσαν, απέναντι στον ΑΟΤ που προσπάθησε, κυρίως, να… καθίσει πάνω στο γκολ που είχε πετύχει στο πρώτο μέρος και το… πλήρωσε στις καθυστερήσεις.

Ύστερα από τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (δύο ισοπαλίες εκτός έδρας και μία ήττα εντός από τη Βέροια) και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα στα δύο ματς που ακολουθούν με Θεσπρωτό και Ο.Φ. Ιεράπετρας, προκειμένου να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Θωμάς Γράφας παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3, με μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής με τη Βέροια. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα ο Κουτσιανικούλης αντί του Ροκα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε το Μακρυωνίτης, με τον Γραικό να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Μπουτζίκο το αριστερό. Οι Βοσνακίδης και Φαζός ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Τσιάρας (ανασταλτικός μέσος), Στεφάνοβιτς, Σκοπελίτης, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Ράντι (αριστερά), με τον Τσίτα στην κορυφή της επίθεσης.

Προσπάθεια του Ράντι υπό το βλέμμα του Σανδραβέλη

Καλύτερος ο ΑΟΤ στο πρώτο μέρος
Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου των Τρικάλων για να παρακολουθήσει το ντέρμπι του ΑΟΤ με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και πολλά λάθη από πλευράς παικτών και των δύο ομάδων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να καταστρέψουν εν τη γενέσει τους τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στον ανασταλτικό τομέα. Είναι γεγονός πως το «μυαλό» των Τρικάλων στη μεσαία γραμμή, ο Άρης Λώττας, δεν φάνηκε ιδιαίτερα, όμως σε μία φάση που χρειάστηκε να δημιουργήσει, ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ, με το οποίο τα Τρίκαλα προηγήθηκαν στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι στην προσπάθειά τους να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού και στο πρώτο 20λεπτο είχαν τρεις επιθετικές προσπάθειες. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή επιθετική προσπάθεια, καθώς τακτικά η ομάδα επιχειρούσε να κρατήσει μακριά από την εστία του Μακρυωνίτη τους παίκτες των Τρικάλων.

Στο 13’ Τσίπρας πάσαρε στον Πελάεθ, αυτός έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Μακρυωνίτη να πέφτει και να βγάζει τη μπάλα κόρνερ.
Στο 15’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, ο Μακρυωνίτης έδιωξε με τις γροθιές και στο δυνατό σουτ του Ριζογιάννη έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Νέα καλή στιγμή για τα Τρίκαλα στο 20’, με τον Ντόση να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τον Μακρυωνίτη να αποκρούει τη μπάλα.

Για να φτάσουμε στο 23’ όπου τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ από μία στατική φάση. Ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, ο Οικονομόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Πελάεθ με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο εσωτερικό του δοκαριού και ύστερα μέσα από τη γραμμή του τέρματος του Μακρυωνίτη για να γίνει το 1-0.
Μετά το γκολ τα Τρίκαλα έριξαν τον ρυθμό τους, ήλεγχαν ωστόσο το παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 93’ 1-1 με τον Γραικό
Στο δεύτερο ημίχρονο εκ των πραγμάτων ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά, καθώς ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να αντιδράσει. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Θωμάς Γράφας έριξε στο ματς τον Ντούνη στη θέση του Ράντι που δεν είχε καλή παρουσία όσο αγωνίστηκε, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να παίξουν από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Κουτσιανικούλη. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε σημαντικά, η ομάδα αγωνίστηκε με πάθος, έπαιζε δυνατά, με τους παίκτες να βάζουν τα πόδια τους στη… φωτιά. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους

κενούς χώρους, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπως επιτίθονταν, δίχως όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για το τέρμα του Μακρυωνίτη.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ήλεγχε το παιχνίδι, αυτή που είχε καλύτερο ρυθμό και τις ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 51’ ο Γραικός επιχείρησε σέντρα, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, με τον Ζαρόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Βοσνακίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Ζαρόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.
Καλή στιγμή για τα Τρίκαλα στο 55’ με τον Σταματή να ελίσσεται να σουτάρει, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 66’ μετά από εκτέλεση φάουλ από πλευράς Ολυμπιακού, οι αμυνόμενοι του ΑΟΤΕ απομάκρυναν τη μπάλα από την περιοχή τους, αυτή στρώθηκε στον Σκοπελίτη έξω από την περιοχή, σούταρε, με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζαρόπουλου.
Στο 68’ ο Σταματής με πλάτη στο τέρμα του Ολυμπιακού και πιεζόμενος από τον Παπαϊωάννου, γύρισε το σώμα του, σούταρε, με τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Και το πέτυχαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μπουτζίκος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ζαρόπουλος απέκρουσε τη μπάλα και ο Γραικός που ακολούθησε τη φάση με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1, δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)
Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Κακαφώνης (Αχαΐας)
Τέταρτος διαιτητής: Αγγελούλης (Λάρισα).
Κίτρινες: Σανδραβέλης, Τεγούσης-Μακρυωνίτης
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Σανδραβέλης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Τσίπρας, Λώττας (61’ Άλεξιτς), Πελάεθ (86’ Παπαγεωργίου), Σταματής (78’ Γρηγορόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (44’ λ.τρ. Παπαϊωάννου), Τσιάρας, Σκοπελίτης, Ράντι (46’ Ντούνης), Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (62’ Ρόκας), Τσίτας.

Κεντρική φωτό: «Μονομαχία» Τσιάρα-Ριζογιάννη στο χθεσινό παιχνίδι

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Έφυγε ο άγγελός μου, ήταν άδικο να γίνει έτσι» – Συγκινεί η αδελφή του νεκρού επισμηναγού

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του 40χρονου πιλότου, που έχασε τη ζωή του όταν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού – Το χρονικό της τραγωδίας

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών για τα επεισόδια στου Ρέντη αναμένεται να αποφασίσει…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ…

27 Δεκεμβρίου 2023

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: Από σήμερα οι αιτήσεις για 4.276 θέσεις στο Δημόσιο

Αρχισε από σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Eurovision 2024: Υποψήφιος του Ισραήλ σκοτώθηκε στη Γάζα

Ένας Ισραηλινός έφεδρος σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχή οντισιόν σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

«Μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ»: Το απολαυστικό βίντεο του Ρίσι Σούνακ για τα Χριστούγεννα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μοιράστηκε ένα μοναδικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπνευσμένο από…

27 Δεκεμβρίου 2023