Τοπικά

Παλαιοί πρόσκοποι περιποιήθηκαν το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην βραχονησίδα νότια του Σωρού

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2019, για τέταρτη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου βρέθηκε στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχονησίδα στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι.
Το εκκλησάκι αυτό, κατασκεύασμα των αρχών του 20ου αιώνα από ψαράδες, η Ένωση το έχει «υιοθετήσει» και φροντίζει για την συντήρησή του. Τα τρία προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης από τα «ειδικά» συνεργεία της Ένωσης με σοβατίσματα, ασπρίσματα, διαμόρφωση «σκάλας» για αποεπιβίβαση και πρόσβαση στους βράχους, ένα καινούργιο κεραμοσκεπές καμπαναριό με την καμπάνα του, μια γενική περίφραξη του χώρου και άλλα.

Φέτος σειρά είχε η επισκευή των κεραμιδιών της στέγης και η ανανέωση των χρωμάτων (άσπρο και μπλε σκούρο, το ανέκαθεν χρώμα των ναυτοπροσκόπων) και των σημαιών – ελληνική, εκκλησιαστική και της Ένωσης του 58ου Συστήματος. Το συνεργείο ήταν εκεί από πολύ πρωί.
Αργότερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εγχειρήματος, που περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Άγιο Στέφανο και στην συνέχεια μετάβαση με την εξάκωπη βάρκα του Συστήματος «Ιάσων», με Κυβερνήτη τον Αρχηγό Συστήματος Αλέξη Λουλούδη, στο νησάκι. Φέτος ήταν μαζί και ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος με το ταχύπλοο της Λέσχης, που πολύ βοήθησε στην μεταφορά των ατόμων. Μαζί ήταν επίσης ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Στεφάνου π. Δημήτριος Κοτρώτσιος, ο οποίος διάβασε μια ευχή μέσα στο φρεσκοασβεστωμένο και πεντακάθαρο εκκλησάκι. Ενδιαφέρουσα στιγμή για την ιστορία της Ένωσης τα «βαφτίσια» (ένα γερό μπουγέλωμα…) ενός μέλους με το προσκοπικό όνομα «Όρκα».

«Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Δημήτριο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή διενέργεια των συντηρήσεων και της τροφοδοσίας των σωμάτων μας, την γαλλίδα κυρία Μαρία, μόνιμη κάτοικο Αγίου Στεφάνου, που ήταν μαζί μας με την πολύτιμη βάρκα της, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων καθώς και τους βαθμοφόρους του Συστήματός μας που διέθεσαν την προσκοπική βάρκα και συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.
Να είμαστε γεροί, του χρόνου να το ξανακάνουμε», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 58ου Σ.Ν/Π Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το