Αθλητισμός

«Παίζει» δυνατά ο Π. Αμανατίδης για προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου

Το θέμα του προπονητή έχει μπει στην τελική ευθεία και στον Ολυμπιακό Βόλου αναμένεται να ανακοινώσουν το νέο τεχνικό της ομάδας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αν και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς διοίκησης.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν συζητήσει με τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος είναι ψηλά στη λίστα και μετά την οριστική αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Τρίκαλα, έχει ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους». Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έχει πολύ καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ευριπίδη Τσιμπανάκο, άσχετα αν πέρυσι το καλοκαίρι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν, με αποτέλεσμα ο Αμανατίδης να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό, μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και την άνοδο των «ερυθρόλευκων» στη Φούτμπολ Λιγκ. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται να το λαμβάνει υπόψιν η διοίκηση, η οποία επιθυμεί την επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο, δίνοντας όραμα για τη νέα χρονιά.

Όπως προαναφέραμε το θέμα του προπονητή θα ξεκαθαρίσει άμεσα, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την ελληνική και την ξένη ποδοσφαιρική αγορά, έχουν καταρτίσει λίστα και πάνω σ’ αυτήν κινούνται. Βέβαια, οι κινήσεις θα προχωρήσουν σε συνεργασία με το νέο προπονητή, ο οποίος θα έχει λόγο, όπως είναι φυσικό στις μεταγραφές.
Πρώτα, ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι από τους παίκτες που περσινού ρόστερ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ολυμπιακό και στο νέο πρωτάθλημα. Οι διοικούντες έχουν συζητήσει με τους παίκτες εκείνους που θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα και οι επαφές θα συνεχιστούν μετά την έλευση του νέου προπονητή, ενώ θα είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η ομάδα.

Μπορεί το τοπίο, όσον αφορά την αναδιάρθρωση, να παραμένει θολό και να ακούγονται διάφορα, όμως στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία πως στο τέλος η ΕΠΟ θα προβεί στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ακόμη κι αν η Σούπερ Λιγκ εμείνει στη στάση της να μην αυξηθούν οι ομάδες και να παραμείνουν 14 στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα πως προωθείται το σενάριο της συνένωσης της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ. Η πρόταση, δηλαδή, που είχε καταθέσει στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ ο Ολυμπιακός Βόλου, η οποία αρχικά δεν προχώρησε. Αντίθετα, η Ένωση πρότεινε την άνοδο τεσσάρων ομάδων από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Σούπερ Λιγκ (να αυξηθούν δηλαδή σε 18 οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και να μην υποβιβαστεί κανείς), ενώ η Σούπερ Λιγκ 2 να απαρτίζεται από 16 ομάδες (να ανέβουν οκτώ από τη Φούτμπολ Λιγκ) και η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (η Φούτμπολ Λιγκ), να αποτελείται από 14 ομάδες.

Πάντως, όταν μιλάμε για διευρυμένη Β’ Εθνική κατηγορία με δύο ομίλους, δεν έχει σχέση με το τί θα ισχύσει στη Σούπερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή με την άνοδο των οκτώ πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής, οι ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι 48. Αν υποθέσουμε πως δεν θα υπάρξει αύξηση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να βολευτούν οι υπόλοιπες 34 ομάδες, είτε σε δύο κατηγορίες, είτε στην ενοποιημένη Β΄ Εθνική των δύο ομίλων. Υπάρχει, βέβαια και το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Όλα αυτά θα φανούν στο προσεχές δεκαήμερο, όταν και το θέμα της αναδιάρθρωσης θα έχει ξεκαθαρίσει. Κι αυτό, καθώς οι ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά, προκειμένου να κάνουν τον σχεδιασμό τους.
Όπως έχουμε τονίσει, την τελική απόφαση θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και γίνεται προσπάθεια, έτσι ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τις ομάδες.
Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποια θα είναι τα έσοδα των ομάδων από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες, όταν δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και θα πρέπει οι ομάδες να βρουν τηλεοπτικό πάροχο. Σε μια περίοδο, όπου λόγω κορωνοϊού τα έσοδα και από χορηγίες αναμένονται να είναι λιγότερα από πέρυσι, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν οι αγώνες θα γίνονται παρουσία φιλάθλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το