Ελλάδα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για τα voucher των 180 ευρώ

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα που προβλέπει την χορήγηση voucher ύψους 180 ευρώ το μήνα  σε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΕΤΑΑ. Τα ονόματα των γονέων – δικαιούχων που θα επιλεχθούν για να λάβουν το voucher των 180 ευρώ, θα ανακοινωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το  voucher θα περιλαμβάνουν δαπάνες για

  1. παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αντίστοιχα,
  2. παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας αντίστοιχα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

  • Υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α., με την προϋπόθεση ότι έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 33.000 ευρώ για έως τρία παιδιά, 36.000 ευρώ για έως τέσσερα παιδιά και 39.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.
  • Μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 27.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, έχουν τέκνα ηλικίας 4-5 ετών και διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Α.Α, (Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»), η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet.
Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι άνεργοι και άεργοι και όσοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020 – 2021.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το