Πολιτισμός

Παιδικό και διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Πορταριά

Με πρωτοβουλία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στην Πορταριά, το 20ό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Παιδικές παρουσίες από εννέα χορευτικές ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές, θα συναντηθούν και φέτος στο πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς «ταξιδεύοντας» κατοίκους και επισκέπτες του Φεστιβάλ, στον χώρο και τον χρόνο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει το «21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών».

Το 1993 ξεκίνησε η διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πορταριά. Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή καθώς συγκέντρωνε χορευτικά σχήματα από διάφορες χώρες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώθηκε το 2010 για τελευταία φορά και μετά τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων αναβίωσε το 2018. Χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με παραδοσιακές φορεσιές θα συναντηθούν και πάλι στο Πήλιο, στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς με στόχο την προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς, ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το