Τοπικά

Παιδιά παρακολουθούν με ενθουσιασμό μαθήματα αγιογραφίας στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Τσαγκαράδας

Ένα υπαίθριο καλλιτεχνικό εργαστήρι στήνεται τα απογεύματα στον αύλειο χώρο από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Τσαγκαράδας, όπου μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να αγιογραφούν μέσα από την καθοδήγηση του αγιογράφου κ. Βασίλη Δερβένη ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του για τρίτη συνεχή χρονιά.
Στόχος είναι φέτος να αγιογραφηθεί ο Νυμφίος. Πολλές δεκάδες επισκεπτών έχουν περάσει μέχρι στιγμής από τον ναό των Ταξιαρχών και συμμετέχουν στην αγιογράφηση. Πολλοί ρωτούν και θέλουν να μάθουν , πώς γίνεται το σημαντικό αυτό έργο, ενώ άλλοι παίρνουν στα χέρια τους το πινέλο και ζωγραφίζουν διάφορες μορφές αγίων. Στο χώρο υπάρχει και ειδική γωνιά για τα παιδιά, τα οποία συνδυάζουν την ζωγραφική με τα πρώτα βήματα στην αγιογραφία.

Ουσιαστικά μυούνται σε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που συνδυάζει την τέχνη με την ορθόδοξη πνευματικότητα.
Η μαθήτρια της Β’ Τάξης Λυκείου Αναστασία Ευθυμίου, καταγόμενη από το Ξουρίχτι συμμετέχει με πολύ ενθουσιασμό στα μαθήματα αγιογραφίας και ζωγραφικής βλέποντας παράλληλα τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο τις εικόνες των Αγίων.
«Είναι μια δραστηριότητα που ευχαριστεί τα παιδιά γιατί ζωγραφίζουν, ψυχαγωγούνται, έρχονται κοντά στην θρησκεία και γενικά αισθάνονται πολύ όμορφα. Μάλιστα αγιογραφούν και την δική τους εικόνα» ανέφερε.

Η ίδια φέτος θα φοιτήσει στην Γ’ τάξη Λυκείου και ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Στόχος της, όπως αναφέρει είναι είτε το Τμήμα Λογοθεραπείας είτε Εργοθεραπείας.
«Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι με τα παιδιά» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε πως η συμμετοχή της στο τμήμα ζωγραφικής που υλοποιήθηκε φέτος στον Ι.Ν. Ταξιαρχών ήταν για την ίδια μια ξεχωριστή εμπειρία.
Τα μαθήματα αγιογραφίας ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο το απόγευμα. Φέτος εκτός από την αγιογραφία, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών δράσεων και θεατρικά εργαστήρια, μαθήματα κατασκευών και πηλού και βέβαια ζωγραφικής.
Έτσι γονείς με τα παιδιά τους μπορούν να περάσουν όμορφα την ώρα τους στην πολύ ιδιαίτερη εκκλησία των Ταξιαρχών στην Τσαγκαράδα, ενώ το φιλόξενο εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε στους συμμετέχοντες από λουκούμι και δροσιστικά μέχρι και ψημένα καλαμπόκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το