Κόσμος

Παιδιά έμειναν κλινικά νεκρά για 6 ώρες μετά από ναυάγιο και όμως επέζησαν (video)

Την απίστευτη ιστορία επτά παιδιών που, επί της ουσίας, επέστρεψαν από τον θάνατο, καταγράφει στο ντοκιμαντέρ «Life after Death» το δίκτυο BBC, το οποίο δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Το 2011, η σχολική εκδρομή σε φιορδ της Δανίας, αποδείχθηκε μοιραία για επτά παιδιά, καθώς έπεσαν στα παγωμένα νερά όταν η βάρκα τους ανετράπη, έπαθαν υποθερμία και έμειναν κλινικά νεκρά για 6 ώρες.

Όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ, τα παιδιά ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ η καρδιά τους είχε σταματήσει να χτυπά. Ωστόσο, οι γιατροί δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και για έξι ώρες τους ανέβαζαν τη θερμοκρασία του αίματός τους ανά ένα βαθμό Κελσίου, κάθε μία ώρα.
Χάρη στην επιμονή των γιατρών, η καρδιά των παιδιών άρχισε και πάλι να λειτουργεί, καταγράφοντας ένα από τα πιο σπάνια περιστατικά επαναφοράς μετά από σοβαρή υποθερμία.

Τα παιδιά, που ουσιαστικά επέστρεψαν από τον θάνατο, διηγούνται την ιστορία τους στο BBC, με δάκρυα στα μάτια, καθώς δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν. «Όταν φθάνεις τόσο κοντά στον θάνατο, τα πράγματα αλλάζουν. Μερικές φορές καταρρέω ψυχολογικά», δηλώνει στην κάμερα μία από τους επιζήσαντες, η 24χρονη σήμερα Κάτριν. Τότε, ήταν μόλις 16 ετών…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το