Ελλάδα

Παιδί μεταναστών από τη Συρία στην «κορυφή» της Σχολής Ναυπηγών

«Οταν βάζεις έναν στόχο, να προσπαθείς χίλιες φορές. Να μην τα παρατάς». Αυτό είναι το μήνυμα του Ζαχαρία στο OPEN TV και τη Δέσποινα Βλεπάκη.
Ο Ζαχαρίας, γιος Σύρου μετανάστη, έχει μάθει από παιδί να παλεύει για τη ζωή. Είναι η προσωποποίηση της ανθρώπινης θέλησης. Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.055 μόρια και είναι ο πρώτος από τα ΕΠΑΛ που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Αφού πάρω το πτυχίο μου, θα ήθελα αρχικά να δουλέψω σε ναυπηγείο και στο μακρινό μέλλον να έχω το δικό μου ναυπηγείο», σημειώνει ο Ζαχαρίας. Έμαθε την αξία της δουλειάς από πρώτο χέρι αλλά και ότι δεν υπάρχει όριο στα όνειρα. «Δούλεψα από 12 ετών πρώτη φορά βοηθώντας τον πατέρα μου στην κουζίνα και σιγά σιγά όταν πήγαινα σχολείο άρχισα να διαβάζω», σημειώνει ο Ζαχαρίας.

Το OPEN TV συνάντησε τον βιοπαλαιστή πατέρα του στον χώρο εργασίας του, εκεί όπου ο Ζαχαρίας έμαθε τι σημαίνει ζωή και με περηφάνια μιλά για τον γιο του. «Ο Ζαχαρίας είναι ένα παιδί πολύ έξυπνο, έβλεπε την σκληρή μας ζωή και προσπάθησε να ισιώσει την ζωή, λέει δεν υπαρχει άλλος δρόμος και προχώρησε στο διάβασμα», σημειώνει ο πατέρας του.
Ο Ζαχαρίας ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, έχει μια αγκαλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και για τον εργοδότη του πατέρα του, τον θείο του όπως τον αποκαλεί. Είναι αυτός που τον ενέπνευσε να δώσει τη μεγάλη μάχη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN TV

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το