Κόσμος

Πάει για πρόεδρος και η Χίλαρι – την Κυριακή η ανακοίνωση

xilari

Η Χίλαρι Κλίντον σχεδιάζει να ανακοινώσει αύριο Κυριακή, με ένα βίντεο και μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2016, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένα στέλεχος των Δημοκρατικών προσκείμενο στο δικό της στρατόπεδο σήμερα.

Η συγκριτικά χαμηλών τόνων ανακοίνωση θα γίνει με αυτόν τον τρόπο διότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών και σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον—που θεωρείται ήδη η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα—έχει ήδη τεράστια απήχηση και το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή ανακοίνωση ενόψει της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Μετά την ανακοίνωση, η Κλίντον σχεδιάζει να ταξιδέψει σε πολιτείες-κλειδιά, στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσιρ, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
“Αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να είναι υποψηφία την Κυριακή”, ανέφερε η πηγή.

Ένας εκπρόσωπος της Κλίντον, η οποία είχε χρηματίσει επίσης γερουσιάστρια εκπροσωπώντας τη Νέα Υόρκη, απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Μόλις αρχίσει την εκστρατεία, η Κλίντον σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μικρές εκδηλώσεις για να συνομιλήσει με ψηφοφόρους και να εξηγήσει γιατί θέλει την προεδρία. Η στρατηγική αυτή είναι αισθητά διαφορετική από την έναρξη των εκστρατειών Ρεπουμπλικάνων όπως ο Τεντ Κρους ή ο Ραντ Πολ, που έκαναν αμφότεροι μεγάλες συγκεντρώσεις για να ανακοινώσουν ότι θα είναι υποψήφιοι.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το