Τοπικά

“Πάγωσε” η επένδυση της ΕΒΟΛ με τα αρωματικά φυτά λόγω εθνικών εξελίξεων – Μερίσματα 1000 ευρώ στα μέλη

Ώριμες ήταν οι συνθήκες για την υλοποίηση επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων (ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών(αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων (φακές, ρεβύθια, φασόλια, κουκιά), από τη διοίκηση της ΕΒΟΛ.

Η επένδυση είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου (σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80. Ωστόσο η επένδυση “πάγωσε” εδώ και δύο μήνες λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα καθώς δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη μεγάλη αγορά διοχέτευσης των προϊόντων που θα ήταν η Τουρκία και οι συζητήσεις με τους Τούρκους βρίσκονται σε αυτή φάση στο “ναδίρ”.

Στο μεταξύ σε σημερινή συνέντευξή Τύπου από τον πρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί μέρισμα 1000 ευρώ σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού , δηλαδή 280.000 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι στα νησιά της Ελλάδας θα βρίσκει κανείς το γάλα μακράς διάρκειας της ΕΒΟΛ. Επίσης ολοκληρώθηκε η επένδυση με τα φωτοβολταϊκά ύψους 500.000 ευρώ που θα αποσβεστεί σε δύο χρόνια,

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το