Ελλάδα

«Παγώνει» η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Παγώνει» προσωρινά, η νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, μετά από επικοινωνία του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς, και συμπλήρωσε: «Αυτό και θα κάνουμε».

 
Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.
Η κατάθεση της τροπολογίας του Νίκου Παππά προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να εξαπολύουν «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης.

kanalia

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προέβλεπε ότι σε διάστημα πέντε ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα έπρεπε να σταματήσουν να εκπέμπουν. Διαφορετικά, η τροπολογία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις.
«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια»
Σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή τηλεόραση της εφημερίδας «Αυγή», ο Νίκος Παππάς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια.
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κριτική που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα για το διαγωνισμό και την έλλειψη προβλέψεων για ποιοτικά κριτήρια.
Όπως υπογράμμισε, η διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ήρθε ενώ οι συμμετέχοντες πέρασαν τον ποιοτικό πήχη των πολύ υψηλών στάνταρ που είχαν μπει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το