Τοπικά

«Παγώνει» η επιλογή σημαιοφόρων στα σχολεία της Μαγνησίας

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι διαδικασίες στα Δημοτικά για την επιλογή των σημαιοφόρων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετά από εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες.
Τέτοια περίοδο πέρυσι τα σχολεία είχαν ήδη ολοκληρώσει τις κληρώσεις για την επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών και δημιουργούνταν τα τμήματα που θα συμμετείχαν στην παρέλαση για την εθνική επέτειο.
Η νέα κυβέρνηση όμως θέλει να αλλάξει το σύστημα επιλογής των σημαιοφόρων και να επαναφέρει τη διαδικασία με τους αριστούχους που σημαίνει ότι ο μαθητής με την υψηλότερη βαθμολογία κρατά τη σημαία στην παρέλαση, ενώ όσοι ακολουθούν, γίνονται παραστάτες. Σημειώνεται πως σε κάθε σχολείο ένας είναι ο σημαιοφόρος και πέντε οι παραστάτες.

Η εγκύκλιος που εστάλη από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου επιλογής σημαιοφόρων, καλούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μην προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ79/17 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) καθώς το κριτήριο για την επιλογή προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών».

Οι διευθυντές σχολείων θα πρέπει να περιμένουν τον νέο νόμο για την επιλογή, ώστε να προχωρήσουν τις διαδικασίες. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τίποτα για τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες. Υπάρχει ο νόμος για την κλήρωση, αλλά το υπουργείο Παιδείας μάς έστειλε εγκύκλιο, με την οποία ζητεί από τα σχολεία να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, μέχρι να βγει ο νόμος» τόνισε ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και γραμματέας του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Βαλής και πρόσθεσε πως «τις προηγούμενες χρονιές είχαν ολοκληρώσει αυτές τις ημέρες τις διαδικασίες και τα τμήματα προετοιμάζονταν για την παρέλαση».
Σημειώνεται πως για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ισχύει τη σημαία στις παρελάσεις να κρατά ο αριστούχος μαθητής.

Πιο σύντομα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Δημοτικού, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και για τη Δ’ Τάξη.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προετοιμάζεται ήδη για την υλοποίηση του προγράμματος που στη Μαγνησία εφαρμόστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια.
Παράλληλα σε αναμονή για την έναρξη της δωρεάν σίτισης στα 19 Δημοτικά βρίσκονται οι μαθητές. Πάντως τα στοιχεία έχουν σταλεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας προς το υπουργείο Παιδείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το