Ελλάδα

«Παγώνει» η έκδοση του Mr Bitcoin στη Γαλλία

Aνεστάλη προσωρινά η έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, μετά την προσωρινή διαταγή που έδωσε η πρόεδρος του Δ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με την συνήγορό του Ζωή Κωνσταντοπούλου, η δικαστική λειτουργός έδωσε την προσωρινή διαταγή αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ Βίνικ, στην περίπτωση της έκδοσής του. Ήδη, ο εκζητούμενος βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, και η υγεία του παρουσιάζει επιδείνωση.

«Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.

Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι» σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την διαφωνία της με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση του Mr Bitcoin στην Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να εκδοθεί στην Ρωσία, ενώ τον ζητούν τόσο η Γαλλία όσο και οι ΗΠΑ, ως διαχειριστή πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων. Σύμφωνα με τα εντάλματα που εκκρεμούν σε βάρος του, ο εκζητούμενος φέρεται ότι νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, ύψους 130 εκ. ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το