Τοπικά

Αποκλεισμένος ο Βόλος σε 60 πόντους χιόνι (συνεχής ενημέρωση)

Αποκλεισμένος ο Βόλος σε …60 πόντους χιόνι. Δεν κυκλοφορούν ούτε τα Αστικά λεωφορεία.

Στο έλεος του χιονιά έχει παραδοθεί η Μαγνησία με το χιόνι να πέφτει ακατάπαυστα από χθες ενώ προβλήματα προσβασιμότητας έχουν και κεντρικοί δρόμοι του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των πολιτών για την “μη οργάνωση” των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει καλά-καλά οι κεντρικοί δρόμοι για να κυκλοφορήσουν οι αστικές συγκοινωνίες. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαραίτητη μέσα στην πόλη και παντού.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ. ΛαΪνας κατήγγειλε ότι δεν είχε δοθεί αλάτι στα τοπικά διαμερίσματα και η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική.

Στα Χάνια το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο, όπως όλες τις ορεινές περιοχές στο ανατολικό και δυτικό Πήλιο. Το κεντρικό οδικό δίκτυο του Πηλίου παραμένει με δυσκολία ανοιχτό, “μπροστά τα μηχανήματα και πίσω τα αυτοκίνητα” λεει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται στα Χάνια από προχθές. Επίσης μόλις ξημέρωσε δουλειά ανέλαβαν και οι ανέμες καθώς το “χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα δεξιά και αριστερά , σίγουρα έχει σκεπάσει αυτοκίνητα και προσπαθούμε με τις ανέμες να το διώξουμε” τονίζει η κα Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κλειστή είναι η εθνική Βόλου-Φαρσάλων όπως και ο δρόμος από το Καράβωμα έως τη Ζαγορά. Το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο παραμένει με δυσκολία ανοιχτό και φυσικά απαιτούνται παντού αλυσίδες ακόμη και μέσα στην πόλη. Ανοιχτή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παραμένει η ΠΑΘΕ

Πολύ δύσκολα τα πράγματα μέσα στην πόλη του Βόλου που τα πάντα τα έχει σκεπάσει το χιόνι που ξεπερνά του 40 πόντους.  Πολλά αυτοκίνητα φρακαρισμένα στα στενά που θέλουν να ξεπαρκάρουν  και δεν μπορούν. Με δυσκολία κυκλοφορούν αυτοκίνητα σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Πολυμέρη, Καρτάλη, Ιωλκού μέχρι και τον περιφερειακό. Με δυσκολία η κίνηση και στη Γ. Δήμου στα βόρεια του Βόλου. Το ύψος του χιονιού στα πεζοδρόμια φθάνει τα 50 εκατοστά.”Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Και το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται έντονο. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες” αναφέρει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Αλ. Μεταφτσής.  “Όλη τη νύχτα δίνουμε μάχη, ανοίξαμε διόδους για 3 ή 4 νεφροπαθείς που πρέπει να πάνε για αιμοκάθαρση, δίοδο σε νοσοκομείο, κλινική Μπισακού στα βόρεια για γιατρούς και ασθενείς, αποκολλήσεις αυτοκινήτων από σημεία των δρόμων, κυρίως στενά για να φύγουν οι άνθρωποι για τις δουλειές τους”. Καλό θα είναι οι πολίτες να κάνουν τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις. επισημαίνουν τόσο οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας όσο και η Τροχαία.

Δέκα αυτοκίνητα ταξί,  ως οχήματα “ανάγκης” , κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα τον πρόεδρο του συλλόγου των ταξί  Δημ. Φιλίππου. Οι δρόμοι στις γειτονιές ειδικά, είναι απροσπέλαστοι.

Στο μεταξύ λόγω του ότι δεν έχει διανοιχτεί ο δρόμος προς το Πανεθσσαλικό εκεί δεν μπορούν να αποχωρήσουν αν χρειαστεί τα οχήματα του ΕΚΑΒ. Χωρίς πρόβλημα λειτουργεί το Νοσοκομείο Βόλου, με όλους τους εργαζόμενους στις θέσεις τους, και  χωρίς κανένα έκτακτο περιστατικό μέχρι στιγμής.

Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ, ενώ το Υπεραστικό εκτελεί δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από το λιμάνι του Βόλου υπάρχει απαγορευτικό απόπλου καθώς πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εννέα μποφόρ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το