Τοπικά

«Παγωμένα» τα τέλη ύδρευσης στη ΔΕΥΑΑΛ

 

«Παγωμένα» θα είναι τα τέλη ύδρευσης και άρδευσης για το 2024 στον Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΛ. Η μοναδική τροποποίηση αφορά τον τομέα 2 και 3 και τις περιοχές Πτελεού, Αγίων Θεοδώρων, Σούρπης, Δρυμώνα, Αγίας Τριάδας, Νηων και Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου, όπου το α’ εξάμηνο ο λογαριασμός θα είναι εκκαθαριστικός, ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα είναι έναντι και θα υπολογίζεται με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εξαμήνων.
Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό τρίμηνο στον τομέα 1 (πρώην καποδιστριακός Δήμος Αλμυρού), ενώ στους τομείς 2, 3, 4 (πρώην Δήμος Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας) θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό εξάμηνο. Στον τομέα 1 το ένα τρίμηνο θα είναι έναντι και το επόμενο εκκαθαριστικό. Στον τομέα 2 και 3 το πρώτο εξάμηνο θα είναι εκκαθαριστικό και το δεύτερο εξάμηνο θα είναι έναντι και θα υπολογίζεται με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εξαμήνων. Ως έναντι για τον πρώην καποδιστριακό Δήμο (Αλμυρός, Ευξεινούπολη, Πλάτανος, Κρόκιο, Νεοχωράκι, Νεράιδα, Ανθότοπος, Αργιλοχώρι, Μαυρόλοφος, Μαμαλέικα, Φυλάκη, Πέρδικα) θα λογίζεται το 90% του μέσου όρου των κυβικών κατανάλωσης των τεσσάρων προηγούμενων τριμήνων, για τους Κωφούς, Κοκκωτούς ως έναντι θα χρεώνονται οι οικίες και τα ποιμνιοστάσια 120 κυβικά. Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός που αφορά τον τομέα 1 θα τιμολογείται με την ίδια αντίστοιχη κλίμακα του έναντι λογαριασμού.
Στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για τους τομείς 1, 2 και 3 α) στις περιπτώσεις που τα υδρόμετρα είναι προβληματικά (χαλασμένα) μετά από έλεγχο και διαπίστωση από την τεχνική υπηρεσία θα ισχύουν τα ακόλουθα: i) εάν διαπιστώνεται υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, θα γίνεται αλλαγή του υδρομέτρου με χρέωσή του με το ποσό των 50,00 πλέον ΦΠΑ, θα χρεώνεται με τα κυβικά των αντίστοιχων περιόδων του προηγούμενου έτους μέχρι την αντικατάστασή του, ii) λόγω φυσικών φαινομένων π.χ. παγετός μέχρι να γίνει αλλαγή του υδρομέτρου από την υπηρεσία χωρίς επιβάρυνση του ιδιοκτήτη, θα χρεώνονται 0 κυβικά, β) στις περιπτώσεις που τα υδρόμετρα βρίσκονται μέσα στις οικίες (ή δεν είναι δυνατή η λήψη της ένδειξης για οποιοδήποτε λόγο) και είναι λειτουργικά και μη προσβάσιμα θα χρεώνονται 50 κυβικά, και όταν θα ληφθεί η ένδειξη θα γίνει η εκκαθάριση. Υπάρχει δυνατότητα ο καταναλωτής (με δική του ευθύνη) να μας γνωστοποιήσει την ένδειξη του υδρομέτρου α) στους έναντι λογαριασμούς για τον τομέα 1 και β) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η λήψη της ένδειξης από τη υπηρεσία.
Αιτήματα καταναλωτών για μείωση λογαριασμών λόγω διαρροής στο φρεάτιο θα γίνονται δεκτά μόνο για τα εκκαθαριστικά τρίμηνα και εντός εξαμήνου από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού για το οποίο αιτείται τη μείωση.
Αιτήματα καταναλωτών για μείωση λογαριασμών αφανών διαρροών στην εσωτερική τους εγκατάσταση θα γίνονται δεκτά μόνο για τα εκκαθαριστικά τρίμηνα και εντός εξαμήνου από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού για το οποίο αιτείται τη μείωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αδειούχου επαγγελματία υδραυλικού για την αποκατάσταση της βλάβης.
Η μείωση των κυβικών λόγω αφανούς διαρροής θα γίνεται ως εξής: 0-100 κυβικά 30% μείωση, 101-500 κυβικά 40% μείωση, 501 και πάνω κυβικά 50% μείωση.

Share
Ετικέτες: ΔΕΥΑΑΛ

Πρόσφατα άρθρα

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024

Eurogroup: Περιοριστικός ο δημοσιονομικός προσανατολισμός το 2025, οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής για…

11 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη – Αθωώθηκε ο γιατρός

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το…

11 Μαρτίου 2024