Τοπικά

«Πάγωμα» των δόσεων ΕΝΦΙΑ ζητεί ο Κ. Μαραβέγιας για τις ξενοδοχειακές μονάδες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Ενημέρωση για την προοπτική να «παγώσουν» οι δόσεις ΕΝΦΙΑ για τις πληττόµενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ζητεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονοµικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται σχετική πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για «πάγωµα» µέχρι την άνοιξη του 202, της καταβολής των ερχόµενων δόσεων ΕΝΦΙΑ και του συµπληρωµατικού φόρου, έτσι ώστε οι πληττόµενες ξενοδοχειακές µονάδες να µπορέσουν να αντιµετωπίσουν τις επιπτώσεις της συνεχιζόµενης κρίσης στον τουρισµό.

∆εδοµένου ότι για τη Μαγνησία -και όχι µόνο- η τρέχουσα τουριστική περίοδος κλείνει µε σηµαντική µείωση των κρατήσεων για τη µεγάλη πλειονότητα των ξενοδοχείων, ο βουλευτής θέτει την πρόταση υπόψη του κ. Σταϊκούρα και ζητεί να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο ικανοποίησης της πρότασης.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη Ερώτηση αποτελεί συνέχεια της Αναφοράς που είχε καταθέσει ο κ. Μαραβέγιας πριν από μια εβδομάδα περίπου, ζητώντας την εφαρμογή ενισχυτικών μέτρων για τις πληττόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το