Ελλάδα

Παγκόσμιος θαυμασμός για τις δίμετρες Καρυάτιδες

karyatida

Η ολόσωμη αποκάλυψη των απαράμιλλης ομορφιάς Καρυάτιδων του τύμβου Καστά δεν άφησε άφωνη μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να έχουν για μία ακόμη φορά ένα αφιέρωμα θαυμασμού στις ανακαλύψεις της Αμφίπολης.
Με τίτλο «Οι Έλληνες γοητεύονται από τον τάφο της αλεξανδρινής εποχής στην Αμφίπολη», το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η ανακάλυψη ενός τεράστιου τάφου στην βόρεια Ελλάδα που χρονολογείται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει ενθουσιάσει τους Έλληνες, αποσπώντας τους την προσοχή από την δεινή οικονομική κρίση»
«Ρωτούν, ποιος είναι θαμμένος εντός του. Στις αρχές Αυγούστου, η αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη ανακάλυψε αυτό που λένε το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο που έχει βρεθεί στην Ελλάδα», σημειώνει το δίκτυο.
Στο BBC μίλησε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας: «Παρακολουθούμε με δέος και βαθειά συγκίνηση την ανασκαφή της Αμφίπολης. Είναι ένα ταφικό μνημείο μοναδικών διαστάσεων και εντυπωσιακής καλλιτεχνικής μαεστρίας. Τα πιο όμορφα μυστικά είναι κρυμμένα ακριβώς κάτω από τα πόδια μας».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το