Αθλητισμός

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Βολιώτης Κ. Λιβογιάννης – Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην τεχνική κολύμβηση

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης. Ο αθλητής του ΝΟΒΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πέδιλα χθες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης νέων.
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση αν αναλογιστούμε πως ο Βολιώτης πρωταθλητής είναι μόλις 16 ετών, ενώ η διοργάνωση είναι για κολυμβητές μεγαλύτερους σε ηλικία.

Ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης έκανε καταπληκτική κούρσα και μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους Ρώσους Φέντκιν και Κολόσοφ, οι οποίοι μάλιστα είχαν και τη συμπαράσταση του κοινού, αφού οι αγώνες διεξάγονται στο Τομσκ της Ρωσίας.
Το βολιώτικο «δελφίνι» έφτασε πρώτο στον τερματισμό σε χρόνο 1.38.54, αφήνοντας δεύτερο τον Φέντγκιν με 1.38.86 και τρίτο τον Κολόσοφ με 1.39.66. Ασφαλώς η συγκίνησή του ήταν μεγάλη, όταν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και άκουσε τον εθνικό ύμνο να ηχεί στα μεγάφωνα.

«Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα» ομολογεί ο ίδιος μιλώντας στη «Θ». «Δούλεψα πολύ σκληρά και είχα θέσει ως στόχο το χρυσό στα 200μ. πέδιλα. Ευτυχώς οι κόποι μου δικαιώθηκαν και χαίρομαι που έκανα υπερήφανους τους Βολιώτες και τους Έλληνες γενικότερα».
Την Τετάρτη ο Λιβογιάννης άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο έχασε για κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πέσει χθες στην πισίνα και να κατακτήσει το χρυσό. Σήμερα έχει ένα νέο στόχο. Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) μετέχει στη γρήγορη κούρσα στα 400μ. διπλά πέδιλα και στόχος του είναι να χαρίσει μια ακόμη διάκριση στην ελληνική τεχνική κολύμβηση.

Ο ΝΟΒΑ συγχαίρει
Μετά τη χθεσινή επιτυχία ο ΝΟΒΑ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή και στον προπονητή του Σελήνη Κωνσταντίνο, απευθύνουν ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ κ. Χρήστος Γεροβασίλης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, καθώς επίσης και η εφορία και οι συναθλητές του, για την τεράστια ομολογουμένως επιτυχία του και του εύχονται καλή συνέχεια».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το