Παραπολιτικά

Παγκόσμιο

Το φαινόμενο με τις αυξημένες τιμές στα τρόφιμα δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην παραγωγή λόγω της πανδημίας, η αύξηση των ναύλων για τις μεταφορές των προϊόντων, αλλά και οι ανατιμήσεις στην ενέργεια. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις
υπάρχει εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια. Από την αρχή της χρονιάς τα άλευρα αυξήθηκαν 30%, το ρύζι 20%, η ζάχαρη το 30%, ο καφές 80%, ενώ άνοδο καταγράφουν χοιρινό, βοδινό και πουλερικά με 5%, 10% και 25% αντίστοιχα. Και κάπου εκεί στη μέση τα νοικοκυριά με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει και το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάλλον να είναι πιο φτωχό.
Λ.Α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το