Αθλητισμός

Με παγκόσμια δράση για το 2017 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

Με τη συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα, τον Φιλίππειο Δρόμο Βεργίνα-Βέροια, στον Χειμερινό Ενιπέα, ακόμη και στη Μπανγκόγκ, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ολοκλήρωσε ουσιαστικά τις αποστολές του 2017 που έγιναν κάθε βδομάδα του έτους και συνοδεύτηκαν από λαμπρά αποτελέσματα μεταφέροντας σε Ελλάδα και εξωτερικό το σύνθημα του συλλόγου, “Το τρέξιμο είναι Υγεία”. Συμμετοχές βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέχρι το τέλος του έτους και σε άλλους αγώνες, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η διοργάνωση του 2ου Volos Santa Run που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου κλείνοντας το 2017 με χαρακτήρα φιλανθρωπικό και ταυτόχρονα διασκέδασης για όλη τη πόλη. Αμέσως μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός του 2018, καθώς οι δράσεις θα είναι ασταμάτητες. Η προσφορά των 4.672 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου τη προηγούμενη βδομάδα, όπως και των 7.000 πέρυσι στη Φλόγα μέσω των συμμετοχών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, αποτέλεσε την επιβράβευση των προσπαθειών και των καλώς εννοούμενων κόπων για τους εκατοντάδες αθλητές του ΣΔΥ Βόλου.

Με 18 αθλητές του έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου στον 15ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα. Παράλληλα έδωσε το παρόν για 15η χρονιά στον αγώνα, έχοντας παρουσία στη διοργάνωση από τη πρώτη φορά της διεξαγωγής της. Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 2ος στη κατηγορία του στα 21,1 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν οι Ορέστης Πατρώνης, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Μπατζάκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μελαχροινάκης, Γιάννης Κυριαζής, Τριαντάφυλλος Νικολάου, Στάθης Νικολάου, Κώστας Μιχόπουλος, Μιχάλης Άκερμαν, Βάσω Τασιώνη. Τρίτος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αναδείχτηκε ο Αχιλλέας Καλαμάκης, ενώ στη συνέχεια τερμάτισαν οι Στέργιος Κουσκουρίδας, Κώστας Κυριαζής, Γιώργος Πατρώνης, Νίκος Μαλισιόβας, Ανάργυρος Ζαφειρίου.

Την ευκαιρία όχι μόνο να τρέξουν στον αγώνα των 14,6 χιλιομέτρων, αλλά να επισκεφτούν δωρεάν τον μουσείο της Βεργίνας, τους βασιλικούς τάφους των Αιγών, καθώς και να θαυμάσουν τη διαδρομή που διασχίζει το φράγμα του Αλιάκμονα, είχαν οι 700 δρομείς που έτρεξαν τη Κυριακή στον 6ο Φιλίππειο Δρόμο από τη Βεργίνα ως τη Βέροια. Οκτώ δρομείς του ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκαν, με τον Αργύρη Βουρλογιάννη να τερματίζει 1ος στη κατηγορία του. Ακολούθησαν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Νίκος Μόσιος, Παντελής Ζήσης, Δημήτρης Κοτσίλιος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Παλάντζας, Αλεξία Τζήμου.

Στους πρόποδες του Ολύμπου έγινε τη Κυριακή ο 12ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας, έτσι οι 600 δρομείς που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν τον Όλυμπο για τελευταία φορά πριν έρθει το καλοκαίρι, καθώς σύντομα το βουνό των Θεών θα είναι αδιάβατο από τα χιόνια. Δύο αθλητές του ΣΔΥΒ, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Θανάσης Οικονόμου έτρεξαν τον αγώνα. Δυστυχώς συμμορία διέρρηξε πολλά αυτοκίνητα δρομέων στο δημοτικό πάρκιγκ του Λιτοχώρου την ώρα της εκκίνησης.

Και σε δεύτερο αγώνα απόστασης 11 χιλιομέτρων στη πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης Μπανγκόγκ έτρεξε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε 4ος στη γενική κατάταξη και πρώτος στη κατηγορία άνω των 40 ετών με χρόνο 40’15.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του προέδρου του ΣΔΥ Αίγινας και λιμενάρχη του νησιού Κυριάκου Γκαρή.

2ο Volos Santa Run 2017

Μια ξεχωριστή γιορτή θα ζήσει και φέτος ο Βόλος τη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Το 2ο Volos Santa Run θα γίνει στη πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να χαρούνε τη πόλη έτσι όπως είναι στολισμένη τις ημέρες των γιορτών, περπατώντας και τρέχοντας στο χωριό του Άη Βασίλη, στην Ερμού και τον Άγιο Νικόλαο με τις οικογένειές τους.

Επιλέχθηκε η πιο γιορτινή, όμορφη και η πιο απλή διαδρομή απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, από ενός μέχρι 101 ετών! Το Volos Santa Run θα διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο αγώνα δρόμου, καθώς όχι μόνο δεν θα υπάρχει συναγωνισμός και αποτελέσματα, αλλά όλοι θα περπατήσουμε και θα τρέξουμε μαζί στην εορταστική πορεία.

Η διαδρομή του 2ου Volos Santa Run θα ξεκινήσει από το χωριό του Άη Βασίλη (λίγο μετά το Δημαρχείο), θα κατευθυνθεί στην Ερμού, και θα τερματίσει στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο. Όλοι θα περπατο-τρέξουμε μαζί!

Η συμμετοχή στο 2ο Volos Santa Run είναι δωρεάν. Θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς από τον Δήμο Βόλου για να δώσουν οι πολίτες ό,τι επιθυμούν ώστε να συγκεντρωθεί ποσό που θα δοθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν δεν έχετε στολή Άη Βασίλη δεν πειράζει. Βάλτε ένα κόκκινο σκουφάκι και ελάτε.

Μετά το τέλος του Volos Santa Run οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα μπορούνε να πάρουν μέρος στις άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον Άγιο Νικόλαο όπου είναι ο τερματισμός, και σε όλο τον Βόλο. Τις ημέρες των εορτών οι εκδηλώσεις στον Βόλο θα έχουν κορυφωθεί, και το 2ο Volos Santa Run θα αποτελέσει μέρος των εκδηλώσεων αυτών.

Το 2ο Volos Santa Run θα διοργανωθεί από τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το