Τοπικά

«Παγίδες» στο πάρκο Αναύρου – Διαμαρτυρίες περιοίκων και επισκεπτών (photos)

Διαμαρτυρίες περιοίκων, περιπατητών και επισκεπτών για την κατάσταση που επικρατεί στο παρκάκι του Αναύρου πίσω από το θέατρο και δίπλα από το skate park. Η εικόνα του πάρκου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, με αρκετές «παγίδες» για τα μικρά παιδιά, που επισκέπτονται τον χώρο με τους γονείς τους για να παίξουν και να περάσουν κάποιες ώρες ξενοιασιάς.
Αναγνώστες της εφημερίδας διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στο παρκάκι του Αναύρου που βρίσκεται πίσω από το υπαίθριο θέατρο και δίπλα από το skate park. Η «Θ» βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη και κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό όλα όσα ανέφεραν οι αναγνώστες, οι οποίοι ζητούν παρέμβαση, η οποία, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι κοστοβόρα.

Διαλυμένα και χωρίς δέντρα ή φυτά αρκετά παρτέρια στο πάρκο

Περίοικοι, περιπατητές και κυρίως οι γονείς που αρέσκονται να επισκέπτονται το παρκάκι με τα παιδιά τους για να παίξουν, ιδίως το καλοκαίρι, κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων, ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει και να προχωρήσει στις απαραίτητες επιδιορθώσεις, κάποιες από τις οποίες αποτελούν «παγίδες» για τους μικρούς επισκέπτες.
Καταρχάς, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, πρέπει το παρκάκι να καθαρίζεται πιο συχνά, διότι τις βραδινές ώρες το επισκέπτονται νεαρά άτομα, που το βρωμίζουν, πετώντας σκουπίδια όπου βρουν, αν και υπάρχουν καλαθάκια.
Επίσης ζητούν να καθαρίζεται πιο συχνά το πάρκο από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων, τα οποία είναι επικίνδυνα και αυτό γιατί όταν βρέξει τα φύλλα γλιστρούν, με ό,τι συνεπάγεται για τα μικρά παιδιά.

Πάρα πολλά παγκάκια είναι διαλυμένα και έχουν ξηλωθεί ξύλινα κομμάτια από τα καθίσματα, ενώ υπάρχουν βίδες που έχουν παραμείνει πάνω και προεξέχουν.
Αρκετά παρτέρια είναι κενά από την αφαίρεση δέντρων και φυτών, με τους επισκέπτες να ζητούν να φυτευτούν νέα. Κάποια από αυτά είναι διαλυμένα και λείπουν πλακάκια, τα οποία είναι επικίνδυνα για τα παιδιά, αφού δεν είναι δύσκολο να χάσουν την ισορροπία τους και να χτυπήσουν.

Από ένα φρεάτιο λείπει το προστατευτικό σιδερένιο καπάκι, ενώ λείπουν όλες οι προστατευτικές σιδερένιες σχάρες από τα φρεάτια όμβριων υδάτων, τα οποία έχουν κατακλυστεί από σκουπίδια και φύλλα, ακριβώς πίσω από το υπαίθριο θέατρο του Αναύρου.
Τέλος ένας ηλεκτρολογικός πίνακας είναι ανασφάλιστος και για να είναι κλειστή η πόρτα του έχει τοποθετηθεί μονωτική ταινία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το