ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Αυτοκτόνησε 35χρονος σε χωριό των Τρικάλων

Τοπικά

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού

Οικονομία

Σουρεαλισμός Νασίκα

Παραπολιτικά

Οργανικές θέσεις

Παραπολιτικά

Εκμετάλλευση των παιδιών

Παραπολιτικά

Τοπικά

«Παγίδες» από ανείσπρακτα ενοίκια για κατόχους ακινήτων – Την προσοχή εφιστούν Βολιώτες λογιστές

Την προσοχή εφιστά Βολιώτης λογιστής στους κατόχους ιδιοκτησιών που τις νοικιάζουν και δεν έχουν εισπράξει ενοίκια, διότι αν δεν προσέξουν θα φορολογηθούν και ας μην εισέπραξαν χρήματα.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν την Εφορία τους πριν υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για να μη φορολογηθούν για ανείσπρακτα ενοίκια.
«Όσοι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν ακίνητα και είχαν ανείσπρακτα ενοίκια μέσα στο 2017 υπάρχει τρόπος για να μη φορολογηθούν» συμπληρώνει ο ίδιος. Να σημειωθεί ότι ο συντελεστής είναι 15% από το πρώτο ευρώ και για αυτό ο λογιστής συνιστά οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «πρέπει να δηλωθούν σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στη στήλη 16 της πρώτης σελίδας και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα».
Σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1034/2017, «η στήλη 16 συμπληρώνεται με τα ποσά των ανείσπρακτων εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων (παρ. 4 του άρθ. 39 Ν. 4172/2013).

Εξαιρετικά και προκειμένου να δηλωθούν ανείσπρακτα εισοδήματα για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την έκδοση της απόφασης αποβολής ή της διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου μέχρι την εκτέλεση αυτής, η οποία έλαβε χώρα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και έκθεσης αποβολής και εγκατάστασης που έχει συνταχθεί από τον δικαστικό επιμελητή, ότι για το ανωτέρω διάστημα τα μισθώματα δεν έχουν εισπραχθεί».
Σύμφωνα με αθηναϊκά μέσα, σε περίπτωση που ο μισθωτής έχει πτωχεύσει, αρκεί η προσκόμιση αντιγράφου του πίνακα αναγγελίας χρεών, στον οποίο εμφανίζεται η απαίτηση του εκμισθωτή / υπεκμισθωτή. Από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση προσκομίζονται στην Εφορία θα πρέπει να προκύπτει το χρονικό διάστημα για το οποίο οφείλονται μισθώματα.
Ο Βολιώτης λογιστής ανέφερε ότι «σε περίπτωση μη υποβολής των δικαιολογητικών, τότε ο ιδιοκτήτης θα φορολογηθεί για τα ποσά που δεν έχει εισπράξει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το