Αθλητισμός

Πάει για το… εκατομμύριο η ΠΑΕ Νίκη

Πάει για το… εκατομμύριο η Νίκη μετά την οριστικοποίηση της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στις 500.000 ευρώ. Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Νίκου Σπανάκη εξέφρασαν η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική Νίκη.

 Επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα λεγόμενα του Βασίλη Βενέτη στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη είχε πει ότι ήταν θέμα ημερών η ανακοίνωση της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στις 500.000 ευρώ.

Πράγματι αυτό επαληθεύτηκε μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, το οποίο ανακοίνωσε επίσημα ότι το μετοχικό κεφάλαιο της «κυανόλευκης» εταιρείας ανέρχεται πλέον στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η απόφαση αναρτήθηκε στο ΓΕ.ΜΗ ως εξής: «Την 13/07/2021 καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2581899, η με αριθμό 3468/13-7-2021 (ΑΔΑ: Ω85Ι469ΗΛΝΓΧΖ) απόφαση της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου επτά [7] καθώς και η αναρίθμηση το καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου «Η Νίκη» 1924 ΠΑΕ, το διακριτικό τίτλο Niki Volou  FC. και αριθμό ΓΕΜΗ 151930960000, σύμφωνα με την από 28/06/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Μετά την ανωτέρω αποφασισθείσα αύξηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 45.000 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία μετοχής 10 ευρώ και 5.000 προνομιούχων ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία μετοχής 10 ευρώ.

Την ίδια ημερομηνία καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το νέο κείμενο καταστατικού μαζί με τις τροποποιήσεις του και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας ανακοίνωσης».

Πάντως η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη δεν θα μείνει εκεί. Όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο μεγάλος στόχος είναι η πρόσθεση άλλων 500.000 ευρώ, ώστε το Μετοχικό Κεφάλαιο να ανέλθει συνολικά στο ένα εκατομμύριο. Σ’ αυτή την αύξηση θα μπορούν να λάβουν μέρος και οι φίλαθλοι, με τους διοικούντες να ευελπιστούν ότι ο αριθμός των μετόχων θα ξεπεράσει τους 1.000.

Συλλυπητήρια για Σπανάκη  από ΠΑΕ και Ερασιτεχνική
Μεγάλη απώλεια για την «κυανόλευκη οικογένεια» αποτελεί ο θάνατος του Νίκου Σπανάκη. Ο χαρισματικός σέντερ φορ μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με αποκορύφωμα την εξαιρετική εμφάνιση στο μπαράζ για τον τίτλο της ΕΠΣΘ, που διεξήχθη στη θρυλική «κλούβα», με αντίπαλο τον συμπολίτη Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 3-1 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» πήραν τη νίκη με 4-3 καθοδηγούμενοι από τον «Πούσκας», όπως αποκαλούσαν τότε τον Νίκο Σπανάκη.

Για την απώλεια του σπουδαίου επιθετικού εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική Νίκη. Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν αναφέρουν τα κάτωθι:

Η ΠΑΕ Νίκη: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Σπανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών.

Ο Νίκος Σπανάκης αγωνίστηκε, ως ποδοσφαιριστής, στην ομάδα μας, κατά τη δεκαετία του 50′ και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60. Όσοι πρόλαβαν να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται, μιλούν για έναν χαρισματικό σέντερ φορ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, οι ποδοσφαιρικοί της εποχής τού έδωσαν το παρατσούκλι «Πούσκας». Καλό ταξίδι Νίκο, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου…».

Ο ΓΣΒ «Η Νίκη»: «Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΓΣΒ «Η Νίκη» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Σπανάκη, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο Νίκος Σπανάκης, που δικαίως είχε το παρατσούκλι «Πούσκας» είχε αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου τη δεκαετία 1950-1960.  Ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και σπάνιος άνθρωπος. Καλό παράδεισο…».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το