Τοπικά

Π. Σκουρλέτης από Λάρισα: Παταγώδης αποτυχία η διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση

Βέλη προς τη νέα Δημοκρατία με αφορμή το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού έστρεψε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Λάρισα.
Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για ανώμαλη προσγείωση της ΝΔ όσον αφορά το ζήτημα, αναφέροντας πως «κορόιδεψε τους πολίτες» όταν ήταν αντιπολίτευση. Ειδικότερα ανέφερε πως η τωρινή κυβέρνηση ασκούσε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πως εφάρμοσε «πολιτική μαγνήτη» και μόλις ήρθε στην εξουσία είδε πως υπήρχαν βαθύτερες γεωπολιτικές αιτίες. «Χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια, όχι μόνο οικονομική αλλά και να άρει τις βαθύτερες αιτίες» και κατέληξε τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν περιοχές που επιβαρύνονται περισσότερο από άλλες.

«Δόγμα Νόμος και Τάξη»
Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη» για να σιωπήσει τις φωνές των νέων, φέρνοντας ως παράδειγμα μεταξύ άλλων τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ενέργειες αυτές αποτελούν μια προκλητική σύμπτωση με την έλευση της επετείου για το Πολυτεχνείο, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από ζητήματα στα οποία η ίδια υστερεί.

Τράπεζες
Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ακόμη για αθώωση τραπεζιτών. «Οι διατάξεις του νομοσχεδίου ευνοούν όσους τα φάγανε. Υιοθετεί πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία».

Κενά σε Παιδεία – Υγεία
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική μνεία στα κενά που δημιουργήθηκαν σε νοσοκομεία αλλά και σχολεία αναφέροντας πως δεν επικρατούσε αντίστοιχη κατάσταση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ενέργεια
Για τη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως η κυβέρνηση την απαξίωσε και προχώρησε σε γενναίες αυξήσεις των τιμολογίων, μιλώντας παράλληλα για παραχώρησή της σε ιδιώτη.

Βέλη προς Άδωνι
Με αφορμή και την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων έθεσε ερωτήσεις στον πρώτο σχετικά με το αν η ανάπτυξη της ΝΔ περνά μέσα από τη μείωση μισθών και οι φοροαπαλλαγές δεκάδων ευρώ στους «μικρούς» εν αντιθέσει με αντίστοιχες εκατομμυρίων στους «ισχυρούς».

Άνοιγμα στην κοινωνία
Ο πρώην Υπουργός θα είναι απόψε ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (19:30μμ), που αποτελεί μέρος της πολύμηνης όπως την χαρακτήρισε καμπάνιας της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία. Σύμφωνα με τον Γραμματέα της τοπικής Ν.Ε. κ. Πέτρο Παπαγεωργίου η σημερινή εκδήλωση θα έχει και χαρακτήρα υποδοχής νέων μελών.
Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέροντας πως το ποσοστό της 7ης Ιουλίου αποτελεί εντολή διεύρυνσης για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε με τη σειρά του κριτική προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως «θεωρεί τον πολίτη κατώτερο από τον τραπεζίτη» και προσθέτοντας πως αποτελεί κυβέρνηση των λίγων.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το