Τοπικά

Π.Μουτσινάς: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ύπαρξη ενός σοβαρού Εθνικού σχεδίου

Στο μήνυμά του για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ο υπ. ευρωβουλευτής κ. Πάρις Μουτσινάς τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός σοβαρού Εθνικού σχεδίου με μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στο δημόσιο τομέα.  Προσθέτει ακόμη πως πρέπει να υπάρξει δραστική φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και στήριξη των νέων επιχειρηματικών και αγροτών.
Το μήνυμα του κ. Μουτσινά:

“Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι συνυφασμένη με την αναγέννηση της φύσης, αλλά είναι και ημέρα αγώνων των εργαζομένων, για μία καλύτερη ζωή. Σήμερα τα προβλήματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, είναι βουνά ανυπέρβλητα, αφού η ανεργία, παρά το μεταναστευτικό ρεύμα εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, αντιμετωπίζεται ευκαιριακά, οι εργασιακές σχέσεις και οι χαμηλοί μισθοί δεν αφήνουν περιθώρια στους εργαζόμενους για μία φυσιολογική ζωή και το δημογραφικό είναι η βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ενώ από τα «αιματοβαμμένα» πρωτογενή πλεονάσματα δίνει ψίχουλα και επιδόματα ελεημοσύνης σε αναξιοπαθούντες πολίτες.
Το φάρμακο βέβαια για την κατάσταση αυτή, είναι μόνο η ανάπτυξη και προϋπόθεση γι΄ αυτήν είναι ένα σοβαρό Εθνικό σχέδιο, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και το δημόσιο τομέα, καθώς και δραστική φορολογική μεταρρύθμιση και στήριξη των νέων επιχειρηματιών και αγροτών. Απαιτείται δε συνολική εξυγίανση της πολιτικής ζωής και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, ο οποίος βρίσκεται στο περιθώριο της κυβερνητικής πολιτικής ,πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για μία ολοκληρωμένη οικονομική αναγέννηση της χώρας. Για να ξεκολλήσουμε όμως από το τέλμα της πολύχρονης ύφεσης πρέπει να πετύχουμε δείκτες μεγέθυνσης του ΑΕΠ άνω του 3,5%,τόνωση της ενδογενούς ανάπτυξης και προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι στη λογική ξεπουλήματος των εθνικών μας θησαυρών.
Με αυτές τις προϋποθέσεις δικαιώνονται τα οράματα όλων αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το