Τοπικά

«Ουρές» στις τράπεζες για συντάξεις, πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές

Συνεχίστηκε και χθες η ταλαιπωρία των Βολιωτών που στήθηκαν στις ουρές πολλές ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν στα γκισέ των τραπεζών, αφού ήταν η πρώτη ημέρα που μπορούσαν να προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών οι δικαιούχοι, οι λογαριασμοί των οποίων είχαν πιστωθεί με τις συντάξεις.
Η ταλαιπωρία είχε αρχίσει από προχθές το απόγευμα όπου εκατοντάδες συνταξιούχοι στήθηκαν στις ουρές έξω από τις τράπεζες και συγκεκριμένα στα ΑΤΜ για να προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών.
Χθες ήταν και η πρώτη ημέρα που μαζικά κόσμος έσπευσε στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσει τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και επιχειρηματίες να πληρώσουν τον ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου του 2018 και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ και αναμένεται στις τράπεζες να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και οι πελάτες πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή.


Χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας είναι το γεγονός ότι χθες το πρωί στις 11 περίπου σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας του Βόλου το νούμερο εξυπηρέτησης στο ταμπλό αναβόσβηνε τον αριθμό 139, όταν το μηχάνημα εξυπηρέτησης την ίδια ώρα εκτύπωνε χαρτάκι προτεραιότητας με αριθμό 416 και λειτουργούσαν μόλις 4 ταμεία.
Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν το γεγονός της μη ύπαρξης περισσότερων ταμείων για την εξυπηρέτηση των πελατών, όταν αυτές τις ημέρες, τις δύο τελευταίες του μήνα, όπως είναι αναμενόμενο, περιμένουν κοσμοσυρροή σε όλες τις τράπεζες.
Από την άλλη αυτή η εικόνα χθες στις τράπεζες με τους συνταξιούχους από τη μία να προχωρούν σε ανάληψη μετρητών και από την άλλη να πληρώνουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ ήρθε να προστεθεί, κάτι που σχολιάστηκε από αρκετούς, στην πολιτική των τραπεζών να βάζουν «λουκέτο» σε καταστήματα και τα δίκτυα των συστημικών τραπεζών να συρρικνώνονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το