Τοπικά

Ουρές σε μάρκετ και μαγαζιά με είδη μαναβικής στον Βόλο και τη Ν.Ιωνία

«Ουρές» σχηματίστηκαν χθες στα σούπερ μάρκετ του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, με τους Βολιώτες να σπεύδουν μαζικά για τις αγορές τους. Με έλεγχο γινόταν η είσοδος στα περισσότερα καταστήματα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί φύλακες από εταιρείες security. Αυξημένη η κίνηση στα είδη μαναβικής, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές. Μάλιστα οι πιο πολλοί προμηθεύονται ποσότητες φρούτων και λαχανικών που αντέχουν περισσότερο.
Δεν έλειψαν χθες οι «ουρές» έξω από τα μάρκετ, τα παντοπωλεία και τα οπωροπωλεία σχεδόν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων δεν λείπουν και οι έλεγχοι των Αρχών. Διενεργήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι για τον συγχρωτισμό ατόμων στα μάρκετ, ενώ αυτοψίες σε υπεραγορές έγιναν και από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι Βολιώτες έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους, αλλά η είσοδος των πελατών ήταν ελεγχόμενη, λόγω του ότι οι υπάλληλοι security μετρούσαν πόσοι έμπαιναν για να ψωνίσουν και μόλις συμπληρωνόταν ο προβλεπόμενος αριθμός, ζητούσαν από τους υπόλοιπους να περιμένουν έξω μέχρι να φύγει κάποιος που έχει τελειώσει τις αγορές του. Όσοι ήταν άνω των 65 ετών εξυπηρετούνταν κατά προτεραιότητα. Δεν έλειπαν οι συστάσεις για χρήση πλαστικών γαντιών μίας χρήσης για όσους ήθελαν να αγοράσουν είδη αρτοποιίας και μαναβικής, ενώ και στα ταμεία υπήρχαν πινακίδες με τη σύσταση προς τους πελάτες για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω της χρήσης καρτών.
Μέχρι και χθες, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην τροφοδοσία και υπάρχουν αποθέματα, αν και δεν έλειψαν και οι εντάσεις και τα δυσμενή σχόλια μεταξύ αρκετών συμπολιτών για εκείνους που κάνουν επιδρομή στα ράφια και ψωνίζουν αδικαιολόγητα μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορούν να συντηρηθούν περισσότερο καιρό, έχουν πλέον την τιμητική τους στα μανάβικα της πόλης. Και μάλιστα, όσοι αγοράζουν οπωρολαχανικά, φροντίζουν να προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη χθεσινή ημέρα, που δεν λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές στον Βόλο. «Πορτοκάλια, μήλα, πατάτες και κρεμμύδια έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση», σημείωσε στη «Θ» ο κ. Βασίλης Τσιβίκης, ο οποίος διατηρεί οπωροπωλείο στο κέντρο της πόλης. «Η κίνηση ήταν αυξημένη σήμερα (σ.σ. χθες), ενώ όλοι ψωνίζουν μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ό,τι συνήθως. Θέλουν να έχουν απόθεμα στο σπίτι τους, τουλάχιστον αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η αυξημένη ζήτηση παρακεταμόλης, που παρατηρήθηκε στα φαρμακεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, λόγω της πανδημίας Covid-19, έχει προκαλέσει ελλείψεις και σε φάρμακα, πέρα από τα διάφορα μη φαρμακευτικά είδη που έχουν εξαφανιστεί προ πολλού από τις προθήκες των φαρμακοποιών.

«Πλέον υπάρχει έλλειψη σε παρακεταμόλη. Δεν έχουμε Depon να δώσουμε», επιβεβαίωσε στη «Θ» η κ. Παρασκευή Τσικρικά, φαρμακοποιός που εφημέρευε χθες Σάββατο, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα είδη που δίνονται με το σταγονόμετρο: «Στις μάσκες και στα αντισηπτικά δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η έλλειψή τους. Κάπως καλύτερη επάρκεια υπάρχει στα γάντια, τα οποία όμως δίνουμε λίγα-λίγα στον κόσμο και όχι ολόκληρες συσκευασίες».
Η φαρμακοποιός συνέστησε ψυχραιμία στους καταναλωτές. «Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Υπάρχει φόβος λόγω των εξελίξεων, αλλά πρέπει να μένουμε ψύχραιμοι. Οι μαζικές αγορές απ’ όσους επιδιώκουν να έχουν απόθεμα στο σπίτι, δημιουργούν τις ελλείψεις», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το