Τοπικά

Ουρές γονέων στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς

Ουρές έξω από το κτίριο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σχημάτισαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης ωφελούμενοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου.
Οι γονείς άρχισαν να παίρνουν από το απόγευμα της Τρίτης σειρά προτεραιότητας, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Περίπου 10ο γονείς – δικαιούχοι επιταγών εισόδων (voucher), ξενύχτησαν έξω από το Μεταξουργείο προκειμένου να διασφαλίσουν μια θέση στις δομές και να μη χάσουν τη δυνατότητα επιδότησης. Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους.

Πανελλαδικά, φέτος θα δοθούν voucher σε 155.000 παιδιά , έναντι 127.000 πέρυσι για τη φιλοξενία σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019 – 2020».
Στον αριθμό αυτό, περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις παιδιών που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 235 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, εκ των οποίων τα 60 είναι ευρωπαϊκοί και τα 210 εθνικοί πόροι.

(φωτό αρχείου)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το