Ελλάδα

Ουρές εκατοντάδων ανθρώπων έξω από σούπερ μάρκετ – Κοσμοσυρροή στις λαϊκές

Στο… κρας τεστ… κοπήκαμε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε… περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς και στα σούπερ μάρκετ, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει εικόνες βγαλμένες από τις ΗΠΑ!

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ιδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να… διαλύσει τα πλήθη και να επιβάλλει τους κανόνες που θέλουν να τηρείται απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και «βροχή» προστίμων
Μια ανάσα από το Πάσχα, οι έλεγχοι από την αστυνομία πυκνώνουν με την προσοχή των αρχών να πέφτει όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στις εκκλησίες. Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τα λιγοστά κρούσματα, οι επιστήμονες επιμένουν πως ο συναγερμός και η επαγρύπνηση είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να μη γκρεμίσουμε, όσα καταφέραμε να χτίσουμε. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής θα περιπολούν αστυνομικοί γύρω από τις εκκλησίες για να μην υπάρξουν φαινόμενα κοσμοσυρροής έξω από ιερούς ναούς για την Ακολουθία του Επιταφίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το