Κόσμος

Ουκρανία: Έκλεψαν 100.000 μάσκες – Κάθειρξη έως και 10 έτη

Τρεις άνδρες που φέρονται ότι έκλεψαν 100.000 προστατευτικές μάσκες, εν μέσω της κρίσης του νέου κορωνοϊού, συνελήφθησαν στην Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί μεταπωλητές μασκών δέχτηκαν επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι τους έκλεψαν το εμπόρευμα. Επίδοξοι αγοραστές έκλειναν ραντεβού με τους μεταπωλητές για να παραλάβουν τις μάσκες, όμως κάθε φορά η συναλλαγή διακοπτόταν όταν έφτανε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια ομάδα ανδρών. Οι δράστες κρατούσαν αντικείμενα που έμοιαζαν με όπλα, ανέφερε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι «ένοπλοι» δήλωναν ότι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάγκαζαν εμπόρους και αγοραστές να πέσουν στο έδαφος, άρπαζαν τις μάσκες και εξαφανίζονταν.
Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες ηλικίας από 26 έως 42 ετών, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 10 ετών. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 44.000 ευρώ περίπου.

Οι ιατρικές μάσκες έχουν γίνει σπάνιο είδος στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας Covid-19. Είναι σχεδόν αδύνατον να τις αγοράσει κανείς στα φαρμακεία και η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα στην Ουκρανία είναι επτά και ένας από τους ασθενείς απεβίωσε. Σήμερα, όλα τα εστιατόρια, πολιτιστικοί χώροι, εμπορικά κέντρα έκλεισαν ενώ από αύριο θα διακοπεί η λειτουργία στα τρία δίκτυα του μετρό της χώρας, καθώς και τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και τρένων.
Πολλοί επιχειρηματίες έχουν ανακοινώσει ότι θα δωρίσουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το