Τοπικά

Όξυνση κριτικής σκέψης σε διαγωνισμό ρομποτικής στον Βό΄λο

Για 4η χρονιά πραγματοποιήθηκε στον Βόλο ο διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά First Lego League, με τη συμμετοχή 102 παιδιών 9-16 ετών από τη Θεσσαλία. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν χωρισμένοι σε 12 ομάδες. Οι τέσσερις ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη.
«Ο διαγωνισμός γίνεται διά ζώσης έπειτα από διετή διακοπή, λόγω των περιορισμών που ίσχυσαν με την πανδημία του κορωνοϊού. Τα παιδιά δείχνουν πως διασκεδάζουν. Είδαμε με μεγάλη χαρά πως έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά, εν μέσω μάλιστα δύσκολων συνθηκών, κρίνοντας και από τις παρουσιάσεις που έγιναν στο διαγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε συμμετοχές από Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Φέτος το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε στο μέλλον των μεταφορών και τα παιδιά πραγματεύτηκαν εξαιρετικά projects με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και οι κριτές δυσκολεύτηκαν για τις ομάδες που θα πάνε στα τελικά», τόνισε ο Γιώργος Πρώιας, συντονιστής της ομάδας TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Κούριας, ο οποίος επίσης ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική και είναι συνιδρυτής του προγράμματος TALOS, είπε: «Είχαμε αρκετό σασπένς στη ρομποτική πίστα. Όλα τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα, γιατί πολύ απλά κάνουν κάτι που τους έχει λείψει πολύ καιρό τώρα. Στη Θεσσαλονίκη περνούν τέσσερις ομάδες για τον τελικό, ενώ υπάρχουν και δύο υποψηφιότητες για την καλύτερη ερευνητική προσπάθεια. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η όξυνση της κριτικής σκέψης των παιδιών και η ερευνητική στάση απέναντι στα φαινόμενα. Aυτό θέλουμε να εμπνεύσουμε στα παιδιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το