Η Απτυχίωτη

Ούτε παιδική… ούτε χαρά! (photos)

Οι παιδικές χαρές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου είναι πλέον σπάνιο είδος. Οι αρμόδιοι από το δήμο Βόλου φρόντισαν εδώ κι ένα χρόνο να ξηλώσουν τα παλιά και επικίνδυνα παιχνίδια με τη δέσμευση από πλευράς τους ότι θα τα αντικαταστήσουν με καινούρια που θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ κι ενάμιση χρόνο ελάχιστες παιδικές χαρές έχουν αποκατασταθεί, ενώ οι περισσότερες παρουσιάζουν άθλια εικόνα. Οι παιδικές χαρές όπως αυτές στη Λ. Βύρωνος με Περραιβού και των Αγίων Αναργύρων, όπως μας ενημερώνουν οι κάτοικοι των περιοχών, αναζητούν τα παιχνίδια που δεν επεστράφησαν ποτέ.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα στις γειτονιές είναι τεράστιο γιατί ούτε τα παιδάκια μπορούν να παίξουν αλλά ούτε και οι μεγάλοι μπορούν να περάσουν λίγο χρόνο, όπως παλιότερα στο παρκάκι της γειτονιάς τους. Κι αυτό γιατί, εκτός από τα παιχνίδια που δεν έχουν αντικατασταθεί, ο Δήμος Βόλου έχει απαξιώσει εντελώς αυτούς τους χώρους αφού δεν έχει φροντίσει να διατηρήσει τη φύτευση ώστε να έχουν έστω την εικόνα ενός χώρου πρασίνου. Λίγο γκαζόν, λίγα λουλούδια είναι τόσο δύσκολο να βάλει ο Δήμος Βόλου μέχρι να αποκαταστήσει τα παιχνίδια; Δεν περίσσεψε τίποτα από την Ιάσονος και τη Δημητριάδος να μπει και στις γειτονιές όπου τα πάρκα είναι μέσα στο χώμα και θυμίζουν τις αλάνες της δεκαετίας του ’50 που έπαιζαν οι γονείς μας το κλωτσοσκούφι.
Κατά τα άλλα ο Δήμος Βόλου θέλει να πάρει και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου από τον ΟΛΒ.

paidiki-xara-volos-parko-2 paidiki-xara-volos-parko-3 parko-paidiki-xara-l-vyr paidiki-xara-volos-parko-1 20160927_141555

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το