Ελλάδα

Ουρές στο χιόνι για τους «Ελληνες»

ekthesi

Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες επισκέπτες είδαν μέσα σε τρεισήμισι μήνες την έκθεση «Οι Ελληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Μολονότι τα εγκαίνια και η λειτουργία της συνέπεσαν με τον βαρύ καναδικό χειμώνα, με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους ?40οC, εμφανίστηκαν ουρές αναμονής και εκτός Μουσείου στο χιόνι, και μεγάλη προσέλευση κοινού κατά τη διάρκεια των χειμερινών σχολικών διακοπών.

Η δημοφιλία της έκθεσης, κατά την καναδική πλευρά, οφείλεται στα πλέον των 500 εκθέματα από 21 ελληνικά μουσεία, τα περισσότερα από τα οποία ταξίδεψαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική. Επιπρόσθετα, στην αγάπη του καναδικού κοινού για τον ελληνικό πολιτισμό, βάση και λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Ομως, η έκθεση δεν έχει μονάχα επιτυχίες. Εχει και μία «σκιά». Λίγο πριν από τα εγκαίνιά της, διαπιστώθηκε ότι πέντε χάλκινες μυκηναϊκές αρχαιότητες από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είχαν σπάσει.

Δεν ήταν εύθραυστα

Τα συγκεκριμένα αρχαία δεν ανήκαν στα εύθραυστα και η συσκευασία τους είχε γίνει με τον ενδεικνυόμενο τρόπο.

Αμέσως, το ΕΑΜ ενημέρωσε τη διεύθυνση μουσείων, κοινοποιώντας το έγγραφο στη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων Ελενα Κόρκα. Μόνο που η κοινοποίηση… δεν έφτασε ποτέ.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το