Κόσμος

Ουγγαρία: Το υπ. Εσωτερικών ζήτησε να κηρυχθεί η χώρα σε “κατάσταση κρίσης” λόγω μεταναστών

Την κήρυξη της χώρας σε “κατάσταση κρίσης λόγω της μαζικής μετανάστευσης” από τις 15 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουγγαρίας, με βάση τους νόμους που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Η πρόταση αυτή θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 15 Σεπτεμβρίου, είπε ο Γιάνος Λάζαρ κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Περισσότεροι από 160.000 μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής έχουν εισέλθει από τις αρχές του έτους στην Ουγγαρία με στόχο να φτάσουν σε πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στη Γερμανία.

Οι νέοι νόμοι καθιστούν ποινικό αδίκημα το να παραβιάζει κανείς τον φράχτη που είναι υπό κατασκευή στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και επιτρέπουν στις αρχές να επεξεργάζονται με ταχείς ρυθμούς τα αιτήματα για χορήγηση ασύλου στα σύνορα.

Ο Λάζαρ είπε ότι η ανέγερση του φράχτη αυτού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου και όχι στις 31 του ίδιου μήνα, όπως ήταν η αρχική διορία. “Ο φράχτης, ύψους 3,5-4 μέτρων, θα επαρκεί για να προστατευθεί η χώρα, ιδίως αν περιπολούν αστυνομικοί από την άλλη πλευρά”, πρόσθεσε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το