Κόσμος

Ουκρανία: Απελευθερώθηκαν οι όμηροι, συνελήφθη ο ένοπλος

Καλό τέλος είχε η πολύωρη ομηρία 11 ανθρώπων στο Χάρκοβο της Ουκρανίας από άνδρα που εισέβαλε και δήλωσε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν και ο δράστης συνελήφθη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε μήνυμά του στο Twitter.

«Ολοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ ο δράστης συνελήφθη» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο δράστης και ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία είχε αφήσει ελεύθερους πέντε από τους ομήρους δυο παιδιά και τρεις γυναίκες και εν συνέχεια τους υπόλοιπους.

Η πράξη του πιθανόν να σχετίζεται με την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές. Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Τι προηγήθηκε

Οπως ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό 112 Ukraine έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία των διαπραγματευτών με τον άνδρα μέσω κινητών τηλεφώνων των εργαζόμενων στο ταχυδρομείο. Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι έχει και “εκρηκτικά και όπλα” χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι απαιτήσεις παραμένουν ακόμη «ασαφείς» ενώ πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής ο άνδρας συμπεριφέρεται ήρεμα.

Ο άνδρας εισέβαλε στο κτίριο φορώντας μάσκα γύρω στις 2:40 τοπική ώρα όπως ανέφερε ένας από τους εργαζόμενους στο ταχυδρομείο που ενημέρωσε και την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία : «Υπάρχουν εννέα ενήλικες και δύο παιδιά εκεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει τι ζητάει. Δεν έχει εκδηλώσει κάποιο αίτημα. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Interfax.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το