Ελλάδα

Οθωνοί: Έβαλαν 82 κολόνες της ΔΕΗ και ξέχασαν τα καλώδια

Τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να μας προκαλέσει εντύπωση στη χώρα που ζούμε μιας και τέτοιου είδους ευτράπελα συμβαίνουν κατά καιρούς. Στους Οθωνούς λοιπόν, ένα από τα ακριτικά μας νησιά, δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός σε μεγάλο μέρος του, και ως επί το πλείστον κατά μήκος του λιμανιού.

Μας έχει φάει το μαύρο σκοτάδι, εξομολογείται στο Open TV, ο Γιάννης Κατέχης, κάτοικος Οθωνών καταγγέλλοντας ότι «η εικόνα με τον φωτισμό είναι ανύπαρκτη. Εδώ και πέντε χρόνια είχε γίνει μελέτη, η μελέτη από τον προηγούμενο πήγε στον επόμενο δήμαρχο, όμως… χάθηκε στο δρόμο. Ξέχασαν να δημοπρατήσουν τα καλώδια. Υπάρχουν 82 στύλοι με λάμπες στημένοι και δεν υπάρχουν καλώδια! Σ’ αυτό δεν ευθύνεται η ΔΕΗ, αλλά τα αρμόδια συνεργεία του δήμου, που δεν έλεγξαν τον εργολάβο την ώρα που έκαναν τη δουλειά…»

Ο κύριος Κατέχης τονίζει ότι στο νησί των 50 μόνιμων κατοίκων, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ανεξάρτητο δήμο, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. «Ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, στον οποίο ανήκουμε δεν τοποθέτησε τους τρεις αντιδημάρχους, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καν εκπροσώπηση. Ξεκινήσαμε εκστρατεία για να απεμπλακούμε και να αποκτήσουμε το δικό μας δήμο» τονίζει και προσθέτει ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος, καθώς υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ «γιατρό έχουμε έναν στρατιωτικό κι ένα μικρό ιατρείο. Το καλοκαίρι έχουμε γύρω στους 500 τουρίστες, κυρίως από Ιταλία γιατί είμαστε πολύ κοντά, μόλις 40 μίλια».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το