Ελλάδα

ΟΤΕ: Φως στο τούνελ για τους έξι απολυμένους – Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Τη δέσμευση της διοίκησης του ΟΤΕ ότι έως την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα εξετάσει και θα απαντήσει ως προς το εάν μπορεί να απασχολήσει τους έξι εργαζομένους φύλακες, οι οποίοι απολύθηκαν σε άλλες θέσεις εργασίας, απέσπασε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του Οργανισμού (ΟΜΕ-ΟΤΕ) κατά τη διάρκεια της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας.
Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία στη συνάντηση που έγινε στον απόηχο της πολυήμερης απεργίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Αγραπιδά, η ΟΜΕ-ΟΤΕ επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων «ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους».

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του – όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση – «υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ».
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ χαρακτηρίζει τη σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας ως «μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της.
Στην τριμερή συνάντηση, παραβρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το