Ελλάδα

ΟΤΕ: Εθελουσία έξοδος για 800 εργαζόμενους

OTE

Τους οκτακόσιους έφτασαν τελικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της φετινής εθελουσίας εξόδου που έληξε προχθές. Οι τελικές αποχωρήσεις ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 600 άτομα, ενώ το κόστος του προγράμματος έφτασε τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι ο Όμιλος θα προχωρήσει στην πρόσληψη περίπου 300 νέων ανθρώπων στους τομείς τεχνικών πεδίου και πωλητών, οι οποίοι θα προστεθούν στις περίπου 2.000 προσλήψεις νέων εργαζομένων που έχει κάνει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΟΤΕ επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ την τρέχουσα τετραετία. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη πενταετία οι επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άλλωστε ο κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές εκτιμώντας ότι «θα υπάρξει συμβιβαστική λύση».

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΤΕ-σημείωσε ο ίδιος-είναι θωρακισμένος και θα εμμείνει στο στόχο που θέλει τον πελάτη στο επίκεντρο.

Στο πλαίσιο αυτό από το φθινόπωρο θα προσφέρει στους συνδρομητές του για πρώτη φορά ενιαίες υπηρεσίες που θα συνδυάζουν σταθερή και κινητή τηλεφωνία, Ιντερνετ και τηλεόραση, ενώ θα λανσάρει και την υπηρεσία ΟΤΕ TV hybrid τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συνδυάζει την ποιότητα της δορυφορικής εικόνας με τη διαδραστικότητα του Ιντερνετ.

Να σημειωθεί ότι οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV ξεπέρασαν τους 375.000, ενώ έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν φτάσει τους 400.000.

Ανανεωμένη θα είναι όμως και η προβολή της εταιρίας με το νέο εμπορικό σήμα της Cosmote, το οποίο παρουσίασε ο επικεφαλής του Ομίλου. Ίδιο θα παραμείνει ωστόσο το σήμα του ΟΤΕ παρά την περί του αντιθέτου φημολογία.

Αναφορικά με την πώληση του ποσοστού 10% που κατέχει το Δημόσιο, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι δεν γνωρίζει να έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον και ούτε έχει προηγηθεί κάποια συζήτηση.

Ωστόσο σε ο,τι αφορά στην εξαγορά της NOVA, για την οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΟΤΕ ένα χρόνο πριν, φαίνεται ότι παγώνει οριστικά με τον επικεφαλής του Οργανισμού να σημειώνει ότι «στο διάστημα που πέρασε έχει αναπτυχθεί ο ΟΤΕ TV και οι γενικότερες συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα πάντα πρέπει να επαναξιολογηθούν. Θα το ξαναδούμε όταν θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα στην αγορά».

Σε ο,τι αφορά στο ποσό που έφτασε στα κρατικά ταμεία από τον ΟΤΕ μέσω της φορολογίας, του ΦΠΑ και των εργοδοτικών εισφορών, έφτασε, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ για το 2014 το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Τσαμάζ μίλησε για την ανάγκη συγκέντρωσης στην κατακερματισμένη τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ευρώπης υπογραμμίζοντας πως ενώ στην Ευρώπη των 510 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 200 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Αμερική των 330 εκατομμυρίων υπάρχουν 4-5, αριθμός αντίστοιχος με αυτούς της Κίνας με πληθυσμό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ΟΤΕ έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του τον ψηφιακό στόχο της Ευρώπης για ταχύτητες 30 Mbps στο 100% των κατοίκων της Ευρώπης και δυνατότητας για 100 Mbps στο 50% του πληθυσμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το