Κόσμος

Οταν η Θάτσερ αρνήθηκε να ταξιδέψει με ένα πάντα – Δεν το ήθελε στην πτήση της

Πολλοί πολιτικοί έχουν φωτογραφηθεί με πάντα. Η Μάργκαρετ Θάτσερ όμως δεν ενθουσιάστηκε διόλου όταν της ζήτησαν να ταξιδέψει με… εκπρόσωπο του είδους.

Ο λόρδος Ζούκερμαν, πρόεδρο της ζωολογικής κοινότητας του Λονδίνου, είχε προτείνει ένα πάντα να ταξιδέψει με την πτήση με την οποία η τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πήγαινε στην Ουάσινγκτον, το 1981. Το είχε ζητήσει το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, προκειμένου να ζευγαρώσει με ένα άλλο πάντα, στις ΗΠΑ. Ομως, σύμφωνα με έγγραφα από τα εθνικά αρχεία, που δημοσιοποιήθηκαν τώρα, η Θάτσερ δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.

Ο Ρόμπερτ Αρμστρονγκ, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, έγραφε: «Ο λόρδος Ζούκερμαν το βλέπει ως ένδειξη της ιδιαίτερης σχέσης και θα ήταν ευτυχής να ανακοινωθεί ο δανεισμός ή η μεταφορά του πάντα με όποιον τρόπο πιστεύει η πρωθυπουργός ότι θα είναι πιο πιθανό να ωφελήσει τις αγγλοαμερικανικές σχέσεις. Πρότεινε μάλιστα η πρωθυπουργός να πάρει το πάντα στο Concorde της, όταν πάει στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα».

Ομως, ο γραμματέας της πρωθυπουργού, Κλάιβ Γουάιτμορ απάντησε: «Σχολίασε ότι δεν παίρνει το πάντα μαζί της. ”Τα πάντα με τους πολιτικούς δεν είναι καλοί οιωνοί”». Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν περιλαμβάνουν και την αρχική απάντηση της Θάτσερ. Είχε γράψει «Δεν παίρνω το πάντα μαζί μου», σύμφωνα με το BBC, που δημοσίευσε το σημείωμα. «Ο λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα από μένα για τα πάντα. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το