Τοπικά

Όταν τα παιδιά μιλούν, γράφουν και ζωγραφίζουν τα συναισθήματα για τη μητέρα τους “Θ”

image1 (1)

Αν ρωτήσεις τα παιδιά να μιλήσουν για όσα αισθάνονται για τη μητέρα τους, πάντα, το πρώτο συναίσθημα που εκφράζουν για εκείνη, είναι η αμφίδρομη αγάπη, που την ταυτίζουν με τη ζωή.

Ένα δεύτερο συναίσθημα, που οι μικροί μαθητές εκφράζουν περιφραστικά, είναι η ευγνωμοσύνη για όσα τους προσφέρει.
Τα παιδιά της Β2’ τάξης του 23ου Δημοτικού σχολείου Βόλου,  βρήκαν κι άλλες λέξεις-μέσα έκφρασης της αγάπης τους για το πρόσωπο που τους έφερε στη ζωή, με την οποία και ταυτίζουν όλα τα συναισθήματά τους.
Στο κέντρο το όνομα Μαμά και ακτινωτά, σαν ζεστός και φωτεινός ήλιος απλώνονται όλα όσα αισθάνονται τα παιδιά γι αυτή.
-Η μαμά μου είναι μια μεγάλη αγκαλιά, λέει  η Σοφία.
-Η  Δήμητρα Δ. συμπληρώνει λέγοντας πως για εκείνη η μαμά της  σημαίνει και  φροντίδα γιατί φροντίζει για τα πάντα.
-Η μαμά μου για μένα σημαίνει στοργή, επειδή μου έδωσε αγάπη και ζωή και με γέννησε, γι αυτό θα την αγαπώ πάντα, δηλώνει ο Γιάννης.
-Ασφάλεια και ευτυχία σημαίνει η μαμά για μένα, γιατί μου δίνει τα πάντα, με φροντίζει, με διαβάζει και την αγαπώ πολύ, λέει  η Βάσια.
-Η μαμά είναι για μένα χαρά, εξηγεί ο Αλέξανδρος, γιατί με κάνει κι αισθάνομαι ωραία.
-Φιλί και γλυκό νανούρισμα κάθε βράδυ είναι για την Κρυσταλλία η δική της μαμά.
-Χαίρομαι και νιώθω υπερήφανος για τη μαμά μου, θέλω να της μοιάσω στο χαρακτήρα  κι όταν είμαι μαζί της η χαρά μου μεγαλώνει,λέει χαρακτηριστικά  ο Χριστόδουλος.
-Μαμά για μένα σημαίνειευτυχία, φροντίδα, γράφει ο Σωτήρης.
-Παράδειγμα είναι για τον Δημοσθένη η δική του μαμά, επειδή του εξηγεί τα πάντα και του δίνει χαρά.
-Μαμά, σημαίνεις για μένα Αγάπη κι ευτυχία και σ΄αγαπώ πολύ γιατί είσαι γλυκιά, δηλώνει προς τη μητέρα του ο Βαγγέλης. Μου αρέσει πολύ όταν η μαμά μου  μ΄αγκαλιάζει γιατί είναι ωραίο ν΄αγκαλιάζει ο ένας τον άλλον, προσθέτει.

image3
Η μαμά για μένα είναι συμβουλή, χαρά και φως, δηλώνει ο Σάββας, και στα μάτια του η μαμά του φαντάζει σαν πανέμορφο λουλούδι .
-Αγαπώ πολύ τη μαμά μου, την παίρνω αγκαλιά και την φιλάω όταν έρχεται κουρασμένη από τη δουλειά, αλλά και πριν κοιμηθώ κάθε βράδυ, έγραψε η Δήμητρα Π., που παρομοιάζει την μαμά της με μια όμορφη γαρδένια.
-Το λουλούδι της αγάπης, της φροντίδας και της ζωής είναι για την Μαρκέλα η δική της μητέρα, και σημαίνει γι αυτήν παιχνίδι αφού, όταν παίζει με τη μαμά της, νιώθει ελεύθερα…
-Η μαμά μου είναι αγάπη και φροντίδα και όλα τα καλά, μας λέει ο Κωνσταντίνος κι όταν μ΄αγκαλιάζει νιώθω χαρά.
-Η μαμά μου για μένα είναι Φως, επειδή φωτίζει τη ζωή μου, κι αν ήταν λουλούδι θα ήταν ένα τριαντάφυλλο επειδή είναι όμορφη,έγραψε με μεγάλα γράμματα και βάζοντας καρδιές στη θέση των τόνων, ο Δημήτρης.
Αξιοσημείωτο είναι πως όλα ανεξεραίτως τα παιδιά ταύτισαν την ψυχική τους διάθεση με αυτή της μητέρας τους λέγοντας χαρακτηριστικά: Όταν λυπάται η μαμά, λυπάμαι κι εγώ κι όταν χαίρεται, χαίρομαι κι εγώ.
Η ευχή που έδωσαν όλα τα παιδιά στις μαμάδες τους ήταν ομόφωνη: Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να μ’αγαπάει.
Τα παιδιά έχουν καθημερινά  ανάγκη από την έκφραση της μητρικής αγάπης, απόδειξη της οποίας γι΄αυτά είναι μια μεγάλη αγκαλιά,ένα ζεστό φιλί και το ουσιαστικό ενδιαφέρον.

image2 (1)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το