Παραπολιτικά

Όταν ο ναός της Θέμιδος παρανομεί…

Το θέμα με την τοποθέτηση καμερών και μαγνητικής Πύλης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, είναι γνωστό. Όπως επίσης είναι γνωστές και οι αντιρρήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της μαγνητικής πύλης.

Αυτό που έχει πλέον ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι στις 3 Οκτωβρίου περίπου ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε αποστείλει μια αναλυτική αναφορά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας 31 καμερών και μάλιστα ακόμη και στα ακροατήρια.

Αναρτήθηκε λοιπόν σήμερα στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, έγγραφο της Αρχής το οποίο το απευθύνει προς το Πρωτοδικείο Βόλου.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται, ότι μετά από έλεγχο στο μητρώο της Αρχής δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης.  Η Αρχή με το ίδιο έγγραφο ζητεί τις απόψεις του Πρωτοδικείου Βόλου.

Πραγματικά προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις και απαξιώνεται ο θεσμός της δικαιοσύνης, όταν οι ιθύνοντες του Πρωτοδικείου, δεν τηρούν την νομοθεσία, την οποία απαιτούν να εφαρμόζει ο κάθε πολίτης. Ο συμβολισμός αυτής της παράλειψης είναι έντονος και δυστυχώς συμβάλλει στην μίζερη απαξίωση όλων των θεσμών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Πρωτοδικείο θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σταματήσει τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης. Το αστείο θα είναι να αρχίσουν να ασκούνται και αγωγές από απλούς πολίτες για την παράνομη αυτή παράλειψη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το